• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Een serre met driedubbel glas zorgt ook in de winter voor heerlijk genieten

Als je kiest voor een serre in plaats van een tuinkamer of veranda, kies je voor comfort. Je kiest voor het comfort van een afgesloten en geïsoleerd verblijf dat een praktische uitbreiding van jouw bestaande woonruimte vormt. Verreweg het meest comfortabel is een serre met driedubbel glas. Waarom dat zo is, lees je hieronder.

Offerte aanvragen

Groene serre met lessenaars dak in achtertuin.

Wat is driedubbel glas precies?

Driedubbel glas wordt ook wel triple glas genoemd en wordt standaard al toegepast bij passief bouwen. In deze sector zijn zulke hoge isolatiewaardes gewenst, dat de gebruikers van een gebouw in de dagelijkse praktijk 0 op de meter kunnen halen. In dit tijdperk van energiezuinig wonen en werken wordt deze tendens meer en meer de norm.

Driedubbel glas isoleert twee keer zo goed als dubbel glas en dat komt voornamelijk door de aanwezigheid van meer spouwen tussen de verschillende ruiten. Maar ook bevat triple glas vaak meer innovaties op het gebied van zaken als warmtestraling en -geleiding. Het lijdt dan ook geen twijfel dat dit type glas de toekomst heeft, zowel voor serres als een variëteit aan andere gebouwen.

Wanneer kies je voor een serre met triple glas?

Een serre met driedubbel glas biedt meerdere voordelen, waarvan het belangrijkste zonder twijfel comfort is. U kiest immers voor een serre omdat dit de meest comfortabele vorm van aanbouw is. Een serre met triple glas verzekert u in de winter van een heerlijk warm binnenklimaat en in de zomer van een aangename koelte.

Dat komt voornamelijk door de energiebesparende eigenschappen van triple glas. In de koude winterperiode gaat er minimale warmte uit de aanbouw verloren, terwijl er op warme zomerdagen geen verstikkende hitte binnenkomt. Deze uitmuntende isolatie van een serre resulteert aan het einde van het jaar bovendien in een sterk verlaagde energierekening.

Showroom afspraak maken

Overwegingen bij een serre met driedubbel glas

Zijn er dan helemaal geen nadelen aan een serre met driedubbel glas? Natuurlijk heeft elk voordeel zijn nadeel en triple glas is hier geen uitzondering op. Het belangrijkste nadeel is het gewicht van driedubbel glas, dat met circa 10 kilo per m² flink zwaarder is dan dubbelglazen varianten. De oorzaak laat zich niet moeilijk raden: dat is de extra glasplaat.

Dat betekent dat de onderbouw van de serre voldoende sterk moet zijn om de zware ruiten te kunnen dragen. Ook het vervoer van de beglazing heeft wat meer voeten in de aarde: door het gewicht moeten de ruiten altijd met een mobiele kraan geplaatst worden. Dit resulteert in iets hogere plaatsingskosten, maar uiteraard wordt de plaatsing geheel door Ter Huurne op locatie verzorgd.

Is jouw huidige woning niet al te best geïsoleerd? Dan heeft het vanuit energiebesparend oogpunt weinig zin om te kiezen voor een serre met driedubbel glas en ben je waarschijnlijk beter af met standaard dubbel thermopane glas. Dat neemt niet weg dat een serre voorzien van triple beglazing comfortabeler is dan een serre met dubbel glas. Denk dus goed na over je keuze en laat je bij twijfel adviseren door de specialisten van Ter Huurne.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Serre groen schuifwand