• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Een tuinkamer, een serre, een overkapping. Wat is er allemaal precies mogelijk?

De hoofdreden om een aanbouw aan huis te creëren is dat je meer tijd in de tuin wilt doorbrengen. Meer woonruimte, meer contact met het buitenleven en meer natuurlijke lichtinval in je woning zijn ook elementen die je bevallen. Maar wat voor type aanbouw kies je; een overkapping, een tuinkamer of een serre? Hieronder noemen wij een aantal overwegingen die je mee kunt laten spelen in je keuze.

Offerte aanvragen

 

Zwarte serre/tuinkamer met plat dak en openslaande deuren
tuinkamer met lessenaarsdak en schuifwand

Overwegingen bij een tuinkamer

Wil jij je door een buitje niet uit het veld laten slaan en juist dan genieten van het buitenleven? Dan is een tuinkamer voor jou wellicht de ideale middenweg. Deze is namelijk voorzien van praktische schuif- of vouwwanden, waardoor je de ruimte bij invallende regen in één beweging kunt afsluiten. Schijnt de zon weer? Dan gooi je de deuren weer open!

Een tuinkamer onderscheidt zich door zijn veelzijdigheid en aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding. Met dit type aanbouw kun je het grootste deel van het jaar heerlijk buitenshuis zitten, zonder dat je geteisterd wordt door rukwinden of regen. Hou er wel rekening mee dat een tuinkamer doorgaans ongeïsoleerd is, waardoor je de echte winterkou nog steeds kunt voelen. Ontdek de verschillende voorbeelden van tuinkamers die wij aanbieden.

Overwegingen bij een overkapping

Een populaire keuze is het laten bouwen van een overkapping. Dat is niet zo vreemd, aangezien een veranda relatief goedkoop is en de ideale brug vormt tussen je tuin en binnenruimte. De open structuur en vele mogelijkheden op het gebied van design zorgen ervoor dat je met een terrasoverkapping vrijwel al je wensen kunt realiseren.

Een overkapping kost daarnaast niet de hoofdprijs, terwijl je wel verzekerd bent van een hoogwaardige uitvoering met aluminium profielen voorzien van poedercoating in elke gewenste RAL-kleur. Belangrijk is wel om in gedachten te houden dat de open structuur dit type aanbouw minder geschikt maakt voor dagen met veel regen, wind of een lage temperatuur. Wij bieden verschillende voorbeelden van overkappingen aan.

Grijze Aluminium terrasoverkapping met glas en plat dak tegen woning tussen 2 muren.
Glazen serre met wolfseinde dak

Overwegingen bij een serre aanbouw

Wil jij het beste van het beste en wil je ook in hartje winter comfortabel in je tuin kunnen zitten? Dan is een serre precies wat jij nodig hebt. In deze goed geïsoleerde ruimte geniet jij 4 seizoenen lang heerlijk van het buitenleven in een aanbouw die qua uitstraling en inrichting naadloos aansluit op je woning. Dit is de beste keuze als jij hoge eisen stelt aan comfort en design.

Wil je een moderne serre aanbouw of liever eentje met een klassieke Victoriaanse uitstraling? Wil je een lichtstraat voor nog meer lichtinval of ingebouwde verlichting voor goed zicht tijdens donkere winteravonden? Bij Ter Huurne is het allemaal mogelijk, en meer. Neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijke keuzehulp op maat.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken