• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Hoe verloopt het proces van het installeren van een serre precies?

Je hebt onlangs de knoop doorgehakt: je wilt een serre aan je woning laten bouwen. Dat laat je doen door Ter Huurne, want je wilt een aanbouw op maat die aansluit op de uitstraling van je huis en die liefst vele jaren meegaat. Maar hoe gaat het plaatsen van een serre nu precies in zijn werk? Dat is wat we in dit artikel stap voor stap beschrijven.

Offerte aanvragen

Serre in huis met schuin dak in aanbouw.

1. Serre op maat laten tekenen

Nadat je jouw wensen voor een serre bij Ter Huurne hebt doorgegeven, komen wij eerst bij je thuis langs om de bestaande situatie in kaart te brengen. We meten alles exact tot op de millimeter in en werken vervolgens een professionele 3D serretekening uit. Natuurlijk sturen wij deze naar jou, zodat jij precies kunt zien hoe de nieuwe aanbouw eruit komt te zien.

Als je akkoord bent met ons driedimensionale ontwerp, zetten we het fabricageproces in gang. In onze eigen werkplaats fabriceren we alle benodigde onderdelen en bouwen we de serre soms al gedeeltelijk op. Vervolgens laden onze monteurs de onderdelen in en vervoeren ze deze samen met het benodigde glaswerk naar jouw woning.

Meer inspiratie opdoen in de mogelijkheden van onze op maat gemaakte serres? Klik hier voor meer voorbeelden.

2. Serre bouwen en aanbrengen bedrading

Eenmaal daar aangekomen, kan het echte werk beginnen. Zaken zoals de benodigde fundering, betonvloer, koudebrugonderbrekers en stelkozijnen zijn reeds verzorgd door de ingeschakelde aannemer. Jij kunt vooraf zelf aangeven of je wilt dat Ter Huurne deze regelt of dat je zelf een aannemer in de arm wilt nemen.

Niets houdt onze monteurs dus tegen om na aankomst voor je aan de slag te gaan. Eerst plaatsen zij de onderbouw en daarna volgt het dakframe. Tijdens de werkzaamheden verwerken de monteurs meteen de eventuele bedrading voor verlichting en zonwering in de holle profielen, zodat deze na oplevering van de serre niet meer zichtbaar is.

3. Plaatsen van de beglazing in de aanbouw

Als het gehele aluminium framewerk met kozijnen eenmaal staat, is het tijd om de beglazing aan te brengen. De afmetingen van de ruiten worden steeds groter en in sommige gevallen gebruiken we dan ook een mobiele kraan om ze te plaatsen. Hierna kunnen eventuele accessoires zoals verlichting en zonwering worden gemonteerd.

Jouw nieuwe serre is nu zo goed als klaar. Hij is volledig wind- en waterdicht en dat betekent dat de aannemer de laatste werkzaamheden kan oppakken. Denk hierbij aan het aanbrengen van afwerkvloeren en het laatste stucwerk.

Wil jij meer informatie over hoe een serre plaatsen?

Je weet nu hoe het plaatsen van een serre precies in zijn werk gaat. Wil jij ook zo’n prachtige aanbouw aan je huis laten realiseren? Neem dan vrijblijvend contact op via 053 57 26 145 of stuur een mail naar .

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe offerte en wil je graag vrijblijvend meer informatie ontvangen over de mogelijkheden? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Neem contact met ons op

  • Geef hier aan waar je graag over geïnformeerd wilt worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.