• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Wat zijn ideale carport afmetingen?

Wil jij een carport aan je huis laten plaatsen? Dan is het zaak om hierbij niet over één nacht ijs te gaan. Op het gebied van carports en accessoires is de keuze reuze en dat begint al bij het kiezen van de gewenste afmetingen voor de overkapping. Want wil je er één of twee auto’s onder plaatsen, of misschien wel een hoge caravan? In dit artikel bespreken we hoe je een carport met de ideale grootte voor jouw situatie kiest.

Offerte aanvragen

Afmetingen carport voor mobilhome

Welke afmetingen heeft mijn ideale carport?

Het bepalen van de juiste afmetingen voor je carport is niet zo eenvoudig als je misschien denkt. Je moet namelijk niet alleen rekening houden met je huidige situatie, maar ook met eventuele wensen in de toekomst. Heb je nu één auto, maar komt er in de toekomst een tweede bij? Dan is het zonde om een kleine carport te laten bouwen waar slechts één auto onder past.

Daarbij komt dat het belangrijk is om zowel in de diepte, breedte als hoogte te denken. Is het bijvoorbeeld je droom om in de toekomst een grote camper aan te schaffen voor lange rondreizen en vakanties? Dan heb je hiervoor een extra diepe en hoge carport nodig. Ons advies: ga altijd uit van je ideale toekomstige situatie en kies op basis hiervan de benodigde overkapping.

Showroom afspraak maken

Een grote carport: heb ik een vergunning nodig?

Valt jouw keuze op een grote carport voor je huis, dan moet je kijken of dit in de praktijk ook daadwerkelijk haalbaar is. Niet alleen moet je voldoende ruimte hebben voor (of naast of achter) je woning, maar ook moet de overkapping binnen de regels van de wetgeving vallen. Zo heb je voor een carport voor je huis een vergunning nodig zodra de vloeroppervlakte meer dan 30 m2 is.

Met een carport voor één blijf je normaal gesproken ruim binnen deze grenzen en heb je dus geen vergunning nodig voor de aanbouw. Met een dubbele carport voor twee auto’s is de situatie echter anders; in de breedte neemt deze al snel veel vloeroppervlakte in beslag. Ook bij een hoge carport voor een camper of caravan moet je waakzijn zijn; de maximale vergunningsvrije hoogte is 3 meter.

Laat jouw carport op maat maken

Zoals je merkt is het kiezen van een carport met de juiste afmetingen zo makkelijk nog niet. Naast de bovengenoemde aspecten, spelen nog vele andere factoren een rol bij het maken van een weloverwogen keuze. Bij Ter Huurne adviseren we je graag op basis van jouw specifieke wensen én kunnen we jouw ideale carport op maat voor je maken.

Of je nu een hoge carport wilt voor je caravan of een brede carport voor meerdere auto’s; bij ons is in overleg vrijwel alles mogelijk. Wij werken bovendien met hoogwaardige materialen in onze eigen fabriek en verzorgen de montage van de overkapping bij jou op locatie. Zo weet je altijd zeker dat jouw carport de ideale afmetingen en afwerking heeft.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken