• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Hoe haal ik het maximale rendement uit mijn serre of tuinkamer?

Een serre of tuinkamer kies je vanwege de overdaad aan natuurlijke lichtinval, het praktische gebruiksgemak en de waarde vermeerderende eigenschappen.

Offerte aanvragen

 

hoogrendementsglas

Maar wat zijn nu eigenlijk de kosten? Naast de eenmalige investering zijn er weinig terugkerende kosten. Een aanbouw van Ter Huurne is nagenoeg onderhoudsvrij en kent een decennialange levensduur. De enige kostenpost die daarmee overblijft is die van de stookkosten. Ook hiervoor hoeven de kosten niet onnodig hoog op te lopen, mits je natuurlijk kiest voor het gebruik van hoog rendementsglas in je aanbouw – zoals dat in de serres en tuinkamers van Ter Huurne standaard het geval is!

Wat is HR++ glas precies?

HR++ glas staat ook wel bekend als hoog rendementsglas en is in feite dubbelglas met een HR-coating en Argon-gas aan de binnenkant van de luchtspouw. Dit resulteert in een isolatiewaarde (ook wel bekend als de U-waarde) die gelijk staat of minder is dan 1,2. De isolerende eigenschappen van HR++ glas leiden gemiddeld tot een jaarlijkse besparing van 20 m3 gas per vierkante meter.

Waarom HR++ glas in je tuinkamer of serre?

Een voor de hand liggende reden om te kiezen voor HR++ glas is de kostenbesparing die dit oplevert. Zeker in een geïsoleerde ruimte zoals een serre is aandacht voor de stookkosten geen overbodige luxe. Maar ook in een glazen tuinkamer is het zonde als de kachel in koude herfstmaanden wekenlang staat te loeien. De beste verwarmingsoptie in een tuinkamer is overigens een Heather. De innovatieve infrarood-korte golftechnologie doordringt de lucht zonder deze te verwarmen en werkt hierdoor zeer effectief en efficiënt.

Maar er is nog een reden om te kiezen voor HR++ beglazing in je tuinkamer of serre: het levert namelijk een aangenamer binnenklimaat op. In de zomer kunnen de temperaturen in een serre soms hoog oplopen, terwijl het in een tuinkamer soms klappertanden is in de winter. Geïsoleerde schuif- of vouwdeuren met HR++ glas helpen in die gevallen om de binnentemperatuur op peil te houden.

Tuinkamer of serre met hoog rendementsglas kopen

Een tuinkamer of serre met HR glas koop je het beste bij de specialisten van Ter Huurne. Dankzij het maatwerk ontwerp, de fabricage in eigen fabriek en de montage op locatie ben je bij ons verzekerd van een aanbouw van de hoogste kwaliteit. Voor onze serres en tuinkamers bieden wij bovendien een variëteit aan accessoires.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? 053 57 26 145  

Serre geïntegreerd in pannendak