• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Hoe hou ik mijn serre deze zomer koel?

Tot nu toe hebben we deze zomer al vele dagen mogen genieten van tropische temperaturen. Maar van velen van ons mag het letterlijk wel een graadje minder. Ook in je serre kan de temperatuur ongewenst hoog oplopen. Vooral als de felle zomerzon er de hele dag op staat te branden. Gelukkig zijn er een aantal dingen kunt doen om het klimaat in je serre zo koel en aangenaam mogelijk te houden:

Offerte aanvragen

Lichtstraat zonwering aan de buitenkant
Serre zadeldak

Gebruik ventilators of airco

Hoe je het ook wendt of keert: tijdens sommige hittegolven is zonwering of ventilatie niet genoeg. Je kunt dan zelf een handje helpen door klimaatbeheersingsmaatregelen te nemen zoals het gebruik van ventilators of een airconditioning unit. De eerste optie is verreweg het goedkoopste en volstaat in de meeste gevallen om de warmste zomerdagen goed door te komen. Bij een zuidelijke oriëntatie van je serre kan het soms de moeite waard zijn om te investeren in een goede airco.

Kies een koel interieur

Hoewel het minst belangrijk van alle tips om je serre koel te houden, is dit wel degelijk iets wat kan bijdragen aan een aangenaam binnenklimaat. Je kunt je immers voorstellen dat een interieur vol met donkere en zware meubelen een ruimte nu niet bepaald koeler doet voelen. In een serre is het daarom gewenst om te kiezen voor een lichte en luchtige inrichting. Denk aan meubelen met een Scandinavisch design en veel open structuren. Vul je serre ook niet teveel op met meubelen en accessoires; hou het luchtig en zorg dat alles goed kan doorwaaien!

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken