• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Kan ik mijn serre gebruiken als slaapkamer?

Een serre aanbouw is een ideale brug tussen je binnen- en buitenruimte. Toch kan een serre nog zoveel meer zijn. Je kunt de aanbouw gebruiken voor tal van toepassingen, die soms erg verrassend uit de hoek komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een serre als slaapkamer? Dit biedt allerlei voordelen, maar vraagt ook om een aantal aanpassingen.

Offerte aanvragen

Serre schuifwand Lessenaarsdak

Waarom een serre als slaapkamer gebruiken?

Stel je eens voor. Je loopt ’s avonds naar je knusse slaapkamer, gewoon op de begane grond. Kijkend naar de prachtige sterrenhemel val je in een diepe slaap, om ’s ochtends weer uitgerust wakker te worden door de eerste zonnestralen en het gedempte gezang van vogels. Je doet de schuifdeur open, waarna de ruimte zich vult met heerlijk frisse ochtendlucht.

Klinkt dit alsof je op vakantie bent? Dat is het gevoel wat slapen in een serre je kan geven. Alleen al uit praktische overwegingen kun je van je serre een slaapkamer maken. Bijvoorbeeld omdat je op de bovenverdieping te weinig kamers hebt. Maar er zijn ook mensen die merkbaar beter slapen in een serre door het verhoogde contact met de natuurlijke elementen buiten.

Showroom afspraak maken

Verwarming, ventilatie en isolatie

Natuurlijk is het neerzetten van een bed niet voldoende om je serre om te toveren tot een volwaardige slaapkamer. Voor een goed slaapcomfort moet je over een geïsoleerde serre beschikken, die groot genoeg is om dienst te doen als slaapkamer. Ook wil je een serre met driedubbel glas en/of een heater, zodat het niet te koud wordt in de winter.

In de zomer wil je juist het omgekeerde. Je hebt dan een serre nodig die liever niet op het zuiden ligt, omdat het dan onaangenaam warm in de aanbouw is als je gaat slapen. Gelukkig kun je een hoop oplossen met een goede ventilatie. Met een serre van Ter Huurne doe je eenvoudigweg de vouw- of schuifdeuren open om de ventilatie in je serre te reguleren.

Serre als slaapkamer: veilig en gezellig

Snel de slaap vatten, lukt alleen als je met een veilig gevoel in bed ligt. De aluminium serres van Ter Huurne zijn standaard voorzien van professioneel hang- en sluitwerk dat voldoet aan de eisen van het politiekeurmerk. Hierdoor is de kans een stuk kleiner dat jouw huis – overdag of ’s nachts – door een inbraakpoging wordt getroffen en kun je met een gerust hart in bed stappen.

Natuurlijk speelt ook de inrichting van de serre een grote rol bij je slaapcomfort. Zorg daarom voor dimbare spotjes in de aanbouw en creëer met zware en donkere gordijnen het typische gevoel van een slaapkamer. Heb je nog steeds vragen over het gebruik van je serre als slaapkamer? Stel ze vrijblijvend via 053 57 26 145 ; onze specialisten staan je graag te woord.