• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Kun je zonwering plaatsen in een lichtstraat?

Een lichtstraat in uw woning of aanbouw staat garant voor een overdaad aan natuurlijke lichtinval. Dat heeft vooral veel voordelen, maar brengt in een aantal specifieke situaties ook enkele nadelen met zich mee. Deze zijn gelukkig eenvoudig te ondervangen door het plaatsen van een zonwering.

Offerte aanvragen

zonwering lichtstraat, lichtstraat zonwering

Voorkom verblinding door de zon

De belangrijkste reden om te kiezen voor zonwering als accessoire in uw lichtstraat, is de hoeveelheid licht die uw woning binnenvalt. Natuurlijk licht doet uw ruimte optisch groter lijken en is bovendien goed voor uw humeur, maar in sommige delen van het jaar kan de zon net hinderlijk in uw gezicht schijnen of storende schitteringen veroorzaken.

Dit is eenvoudig op te lossen met een zonwering in uw lichtstraat. Hiermee kunt u de hoeveelheid daglicht in uw huis of aanbouw altijd op maat doseren. Soms iets meer en dan weer iets minder. Een kwalitatief hoogwaardig zonnescherm biedt u maximale controle over de lichtinval.

Hou uw binnenruimte koel

Op het moment dat zonnestralen binnenvallen, verwarmen ze uw ruimte. Zeker de felle zomerzon kan leiden tot opwarming van uw woning en daarmee ook uw interieur. Een gouden regel om uw binnenruimte koel te houden is om deze af te schermen van de zon. In zuidelijke landen gebruiken ze hiervoor luiken, maar in uw lichtstraat is zonwering een prima alternatief.

Een zonnescreen aan de buitenkant van uw lichtstraat weerkaatst de zonnestralen voordat ze het glas überhaupt kunnen bereiken. Dit is direct merkbaar aan de binnentemperatuur – die blijft heerlijk laag en daardoor geniet u zelfs tijdens de warmste dagen van een heerlijk binnenklimaat.

Sluit pottenkijkers buiten

Een laatste maar zeker ook een belangrijk voordeel van een zonwering is de privacy die het biedt. Afhankelijk van de plaatsing van uw lichtstraat en de omgeving waar u woont, hebben andere mensen (bijvoorbeeld vanuit flats) door het glas soms vrij zicht in uw woning. Een zonnescherm is dan een makkelijke oplossing om pottenkijkers buiten te sluiten.

Zonbescherming voor uw lichtstraat op maat

Bij Ter Huurne zijn we gespecialiseerd in het ontwerp, de fabricage en de montage van lichtstraten op maat. Kiest u voor een variant mét zonwering, dan leveren wij ook in dit opzicht maatwerk. Meestal plaatsen wij het zonnescherm boven het glas, maar in sommige gevallen is montage onder het glas ook mogelijk.

Wij werken louter met zonweringen van topkwaliteit en coaten het frame van het zonnescreen in dezelfde RAL-kleur als de profielen van uw lichtstraat. De keuze in doeken is enorm en daarom vindt u altijd een zonwering die past bij het ontwerp van uw lichtstraat. Meer weten? Kom eens langs in onze ruime showroom in Haaksbergen!

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken