• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Landelijke serre bouwen: goed idee of niet?

Wil jij een serre aan je huis laten bouwen? Dan kun je kiezen uit verschillende bouwstijlen. Van Victoriaans tot modern en van klein tot groot; de keuzemogelijkheden zijn vrijwel eindeloos.

Maar heb je eigenlijk al eens gedacht aan een landelijke serre? Deze stijl raakt steeds meer in en dat geldt zeker niet alleen voor woningen in een landelijke omgeving. Laat je hieronder inspireren!

Serrebouw, kosten serre. serre aanbouw kosten

Hoe ziet een landelijke serre eruit?

Een landelijke serre vindt zijn oorsprong in grote en veelal klassieke woningen zoals boerderijen of luxe villa’s. De kleur is meestal (gebroken) wit, de materiaalsoort hout en de glaspartijen groot. Deze kenmerkende uitstraling blijkt echter verrassend goed aan te sluiten op moderne tussenwoningen. Serres in landelijke stijl zijn daarom sterk in opkomst in Nederland.

Kijken we verder dan alleen oppervlakkige kenmerken zoals kleur en materialen, dan zien we dat een landelijke serre opvalt door een rustige en knusse uitstraling. Romantiek en ruimtelijkheid zijn typerende elementen, die je nog eens kunt versterken door een bijpassend interieur. Een (hard)houten vloer past hier uitstekend bij, hoewel een gietvloer een meer praktische keuze is.

Mogelijkheden van een landelijke serre

De mogelijkheden van een landelijke serre zijn legio. Door de gezellige sfeer leent de ruimte zich uitstekend als loungeruimte of ontbijt- of eetkamer. Maar ook zijn er mensen die creatievere oplossingen bedenken. Zo kun je de aanbouw bijvoorbeeld ook gebruiken om te tuinieren of als luxe speelkamer voor de kinderen. Hoe dan ook komt extra woonruimte altijd van pas!

Een belangrijke overweging bij de toepassing van een serre is ook de oriëntatie ervan. Een aanbouw op het noorden gebruik je minder snel dan als loungekamer, omdat het er in de winter flink koud kan worden (tenzij je kiest voor een variant met driedubbel glas). Een landelijke serre op het zuiden gebruik je weer minder snel als eetkamer (tenzij je de schuif- of vouwdeuren opengooit).

Landelijke serre met modern comfort

Net als elke andere serre van Ter Huurne is een landelijke serre voor de meest uiteenlopende doelen inzetbaar. Bijkomend voordeel is dat wij onze serres compleet op maat ontwikkelen – vanaf de ontwerpfase tot aan de uiteindelijke oplevering. Zelfs de vergunningsaanvraag kunnen we je indien nodig uit handen nemen.

Ter Huurne gebruikt voor alle serres hoogwaardige aluminium profielen die een stijlvolle uitstraling combineren met modern comfort. De profielen zijn leverbaar in elke gewenste RAL-kleur en hierdoor kunnen wij ook met moderne materialen een landelijke uitstraling creëren. Nog niet overtuigd? Bezoek vrijblijvend onze showroom en bekijk onze landelijke serres!