• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Mooie serre aan zijkant van het huis

Ben je de gelukkige eigenaar van een hoekwoning of zelfs een vrijstaand huis? Dan ben je niet beperkt tot een uitbouw aan de achterkant, maar kun je er ook voor kiezen een serre aan de zijkant van je huis te plaatsen. Steeds meer woningbezitters maken hier gebruik van, want een serre aan de zijkant van de woning biedt diverse voordelen die we in dit artikel bespreken.

Offerte aanvragen

Zwarte serre zijaansluiting aan wit huis met geen condens binnenkant raam

Meer lichtinval door slimme plaatsing

Een groot voordeel van een serre is de verhoogde natuurlijke lichtinval in een woning. Zeker in de winterperiode kunnen de dagen in Nederland nogal donker zijn en ook binnen leidt dit tot veel donkere plekken. Een aanbouw levert flink meer licht in huis op en laat de woonruimte optisch direct groter lijken.

De meeste serres worden aan de achterkant aan de tuinzijde gebouwd, maar niet elke woning heeft de woonkamer ook aan de tuinzijde. Soms heeft de achterkant van de woning door de uitbouw weliswaar een betere lichtinval, maar bereikt deze de woonkamer nog altijd niet. Een glazen serre aan de zijkant is dan een grote uitkomst, want deze verlicht veel meer het midden van de woning.

Voor- en achtertuin blijven ongewijzigd

Een ander voordeel van plaatsing aan de zijkant is het feit dat zowel de voor- als achtertuin de oorspronkelijke afmetingen behouden. Dat is prettig, want Nederlandse tuinen zijn niet altijd even groot en een aanbouw gaat soms flink ten koste van de tuinruimte. Plaatsing aan de zijkant zorgt ervoor dat u optimaal kunt blijven genieten van uw voor- en achtertuin.

Ook in financieel opzicht is een serre aan de zijkant een slimme keuze, want u creëert meer woonruimte en een optisch grotere binnenruimte zonder dat dit ten koste gaat van de buitenruimte die het meest wordt gebruikt. Potentiële kopers hechten vaak meer waarde aan een grote voor- en achtertuin dan aan de ruimte aan de zijkant van het huis.

 

Vergunningsvrij een serre aan de zijkant van uw huis bouwen

In sommige gevallen is er voor het aanbouwen van een serre tegen het huis een vergunning nodig. Dit geldt meestal bij een uitbouw aan de voorzijde van de woning. Voor plaatsing aan de zijkant van het huis is waarschijnlijk geen vergunning nodig. Wel moet er een bepaalde afstand worden bewaard tussen de aanbouw en het erf van de buren. Het is dus goed om hier rekening mee te houden.

Uiteindelijk is de keuze voor de locatie van een serre een persoonlijke. Alles hangt af van de ligging van uw woning en de grond daaromheen. Wilt u geen concessies doen aan de ruimte in uw voor- en achtertuin? Dan is een aanbouw aan de zijkant in veel gevallen de ideale tussenoplossing, die ook nog eens diverse specifieke voordelen biedt.

Meer weten over de mogelijkheden van een serre aan de zijkant van uw eigen woning? Neem vrijblijvend contact op met de specialisten van Ter Huurne via of bel naar 053 57 26 145 .

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Groene serre met lessenaars dak in achtertuin.