• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Serre met een industriële look? Lees onze tips!

Wie tegenwoordig langs Nederlandse huizen wandelt, ziet daarbinnen veelvuldig meubels met een industriële look. Ontwerpers kiezen tegenwoordig massaal voor de combinatie van robuuste en historische stijlelementen en deze trend zet zich voort op het gebied van woningbouw. Wil jij bijvoorbeeld een serre met een industriële look? Volg dan de onderstaande tips:

 

aluminium Serre zadeldak steellook

Benut de veelzijdigheid van aluminium profielen voor je serre

De meeste kwalitatief hoogwaardige serres worden uitgevoerd met aluminium profielen. Zo ook de serres van Ter Huurne, die wij in eigen fabriek produceren en waarvan wij de profielen in elke denkbare RAL-kleur kunnen uitvoeren. Dat laatste is een groot voordeel, want de profielkleur is bij een serre zeer bepalend voor de uitstraling als geheel.

Wie streeft naar een moderne en frisse look kiest bijvoorbeeld vaak voor een witte RAL-variant. Ga je echter voor die typische industriële uitstraling? Dan zijn er ook RAL-opties in metallic- of zwart-varianten verkrijgbaar. Zo combineer je jouw gewenste look met de voordelen van het sterke, lichtgewicht en duurzame aluminium.

Natuurlijke lichtinval is belangrijk

Oude fabrieksgebouwen uit Nederlands industriële hoogtijdagen staan bekend om hun grote en kenmerkende lampen aan het plafond. Maar nog meer licht kwam in deze gebouwen via de grote en hoge raampartijen. Hoe paradoxaal het ook klinkt; juist in een traditioneel industriële setting was vaak sprake van grote hoeveelheden natuurlijke lichtinval.

Voor een serre met een industriële look is dit dan ook een belangrijk criterium. Een aanbouw met veel glas doet de woonruimte niet alleen optisch groter lijken, maar laat zich ook uitstekend combineren met aluminium profielen en resulteert in die typisch industriële uitstraling die tegenwoordig zo populair is. Klik hier voor onze opties op het gebied van glazen serres.

Kies in je serre ook voor een industriële inrichting

Een serre kan van de buitenkant voldoen aan tal van industriële criteria – als de inrichting niet in orde is, gaat dit ontegenzeglijk ten koste van de look. Belangrijk is dan ook om de aanbouw niet lukraak te voorzien van meubelen die je toch al in huis had. De meubelinrichting moet aansluiten op de uitstraling die je met de buitenzijde van de aanbouw wenst te realiseren.

Een industriële wooninrichting kenmerkt zich met name door de combinatie van staal en hout. Beiden robuuste en soms doorleefde elementen, die een ruimte zoals een serre direct van de nodige warmte en sfeer voorzien. Onze tip: vul deze inrichting met zware meubelen aan met groene planten om de aanbouw daadwerkelijk een brug tussen de woning en de tuin te maken. Succes!