• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Verlichting in de lichtstraat: wat zijn de mogelijkheden?

Een lichtstraat is de ideale manier om je woning te voorzien van meer natuurlijke lichtinval. Maar wat als de zon onder gaat en er steeds minder licht door het glas naar binnen valt? Dan is verlichting in de lichtstraat een stijlvolle oplossing die jouw ruimte van meer sfeer voorziet. En al helemaal als het om een aanbouw zoals een serre gaat!

Offerte aanvragen

 

Verlichting in de lichtstraat met aluminium vouwwand van glas

Lichtstraat met sfeerverlichting

Lichtstraten zijn bij Ter Huurne verkrijgbaar in tal van soorten en maten. Wij produceren alles in eigen fabriek en kunnen elk product daarom geheel op maat samenstellen. Ook op het gebied van optionele accessoires zoals verlichting bieden wij een ruime keuze. Dat begint al bij de lichtbron.

Ledverlichting is bij onze klanten een vee gekozen optie en dat komt onder meer door de grote energiezuinigheid. LED maakt gebruik van licht emitterende diodes (vandaar de afkorting) en zendt licht uit op het moment dat er elektrische stroom door de elektronische halfgeleidercomponent loopt. Deze techniek zorgt ervoor dat Ledverlichting uiterst zuinig is en lange tijd meegaat.

Led-spotjes

LED verdient zijn hoge aanschafprijs op lange termijn ruimschoots terug. Maar hoe zit het eigenlijk met Ledverlichting? De reputatie van kil wit licht is tegenwoordig zeker niet meer van toepassing. LED-spotjes zijn ook in warme kleurvarianten verkrijgbaar en is daardoor prima geschikt als sfeerverlichting in een lichtstraat. Wat ons betreft zijn LED-spotjes dus de duidelijke winnaar, maar natuurlijk is uw keuze afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren.

Welk type spots u ook kiest; bij Ter Huurne zorgen we ervoor dat ze op afstand eenvoudig bedienbaar en dimbaar zijn. Bij onze aluminium lichtstraten worden ze gemonteerd in de dakliggers en zijn ze eventueel ook in kleur leverbaar. Standaard leveren wij inclusief bedrading en de benodigde trafo’s, die altijd altijd onzichtbaar (in de holle profielen) worden weggewerkt.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Lichtstraten inspiratie

3 foto’s 
Lichtstraat zadeldak buitenaanzicht Lichtstraat zadeldak binnenaanzicht Lichtstraat zadeldak binnenaanzicht

Lichtstraten zadeldak

2 foto’s 
Geïsoleerde lichtstraat met zadeldak Lichtstraat keuken

Lichtstraat zadeldak

2 foto’s 
Lichtstraat tussen twee daken Lichtstraat tussen twee daken

Lichtstraat tussen 2 daken

8 foto’s 
Lichtstraat zadeldak Lichtstraat serredak dakraam Lichtstraat serredak Lichtstraat vanaf dak Lichtstraat onderaanzicht Lichtstraat montage Lichtstraat montage Montage Lichtstraat

Lichtstraat/ serredak

2 foto’s 
Lichtstraat platdak Lichtstraat platdak

Lichtstraat plat dak

3 foto’s 
Lichtstraat in een dakpanconstructie Lichtstraat in pannendak lichtstraat in pannendak

Lichtstraat in pannendak

5 foto’s 
Onderaanzicht witte lichtstraat met dakramen Lichtstraat met dakraam daardoor meer licht in aanbouw Lichtstraat dakramen Lichtstraat dakraam Lichtstraat dakraam

Lichtstraat lessenaardak met dakramen

2 foto’s 
Lichtstraat zadeldak Lichtstraat plaatsen met zadeldak in het plafont

Lichtstraat zadeldak

3 foto’s 
Lichtstraat met in dak doorlopend kozijn van Futural Aluminium kozijn_lichtstraat in pannendak schuifpui 3-delig

Lichtstraat en kozijn doorlopend in dak

5 foto’s 
Tuinkamer schuifwand lichtstraat Tuinkamer schuifwand lichtstraat Tuinkamer schuifwand Tuinkamer schuifwand lichtstraat Tuinkamer schuifwand lichtstraat

Tuinkamer met lichtstraat

4 foto’s 
Lichtstraat wolfseinden Lichtstraat wolfseinden Lichtstraat wolfseinden Lichtstraat zadeldak wolfseinden

Lichtstraat wolfseinden

2 foto’s 
Zadeldak lichtstraat Lichtstraat zadeldak ventilatierooster

Lichtstraat zadeldak