• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Overkapping met golfplaten: Alle nadelen op een rij

Steeds meer mensen willen tegenwoordig het gevoel van buiten zijn ervaren. Overkappingen zijn hiervoor bij uitstek geschikt en zijn hierdoor in trek. Een zelfgemaakte overkapping met golfplaten dak is echter niet hetzelfde als een professioneel kwaliteitsproduct. In dit artikel geven we de 3 belangrijkste redenen waarom je niet voor een overkapping met golfplaten dak moet kiezen.

Offerte aanvragen

 

Tuinkamer zadeldak schuifwand, dit is geen overkapping met golfplaten

Een overkapping met golfplaten dak oogt minder mooi

Het lijkt een goedkope oplossing – het creëren van een simpele terrasoverkapping met een golfplaten dak. Toch blijkt dit in de praktijk de nodige tijd, energie en moeite te kosten. Nu is dat niet eens zo erg, maar het is vooral het eindresultaat dat te wensen overlaat. Zeker als je het vergelijkt met een professionele overkapping met een glazen dak.

Want hoe je het ook wendt of keert: het verschil tussen de aanblik van een dak van glas of golfplaten is simpelweg enorm. Golfplaat heeft een goedkope uitstraling en biedt helaas al snel een verweerd aangezicht. Dat is zonde, want als luxeproduct is een terrasoverkapping juist bedoeld als luxe aanvulling op uw woning. Het moet de uitstraling van je woning verhogen en niet verlagen!

Showroom afspraak maken

Een overkapping met golfplaten dak biedt minder comfort

Een tweede reden waarom je niet voor een overkapping met golfplaten dak moet kiezen, is de vermindering van comfort. Of het nu de wind is die onder het dak komt, de regen die een hard kletterend geluid op het golfplaat veroorzaakt of de aanblik van de esthetisch niet al te fraaie overgang tussen je woning en de terrasoverkapping; je zit gewoon minder lekker.

Daar komt nog eens bij dat je door het dak van golfplaat de lucht niet kunt zien en dat is funest voor het gevoel van buiten zijn. Natuurlijk kun je dit gedeeltelijk oplossen door te kiezen voor doorzichtige golfplaten. Maar niet alleen kijk je hierdoor een stuk minder prettig dan door glas, maar ook is het hieronder op warme zomerdagen onaangenaam toeven onder de felle zomerzon.

Een overkapping met golfplaten dak is minder duurzaam

Het laatste argument dat we willen noemen, is de levensduur van het dak van een overkapping. Daken van glas zijn duurzaam en dat geldt in het bijzonder voor de kwaliteitsproducten van een gerenommeerde fabrikant als Ter Huurne. Of je nu kiest voor een lessenaardak of een variant met een geïntegreerd pannendak: onze oplossingen gaan decennialang mee.

Hoe anders is dat bij een eenvoudig dak van golfplaat. Het dak biedt minder comfort in gebruik, levert problemen op en houdt het slechts een relatief korte tijd vol. Omdat je ook voor dit dak betaalt, is het verstandiger om het direct goed aan te pakken. Als je iets meer investeert, heb je een duurzame glazen terrasoverkapping die ook zijn waarde behoudt als je het huis ooit verkoopt.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Terrasoverkappingen inspiratie

6 foto’s 
Terrasoverkapping Terrasoverkapping Overkapping zonnescherm Overkapping terras Overkapping terras Serre vervangen

Terrasoverkapping zonwering

Steellook schuifpui loopdeur

Steellook schuifpui met loopdeur

2 foto’s 
Serre terrasoverkapping Serre met daarnaast een terrasoverkapping met lessenaarsdak

Serre met overkapping

10 foto’s 
Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Tuinkamer zadeldak schuifwand, dit is geen overkapping met golfplaten Tuinkamer_zadeldak Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Waarom een TH Tuinkamer zadeldak schuifwand Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Grijze aluminium tuinkamer met zadeldak en schuifwand tussen twee muren. Tuinkamer zadeldak schuifwand Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Tuinkamer_zadeldak_schuifwand

Tuinkamer met hardglazen schuifwanden

5 foto’s 
Terrasoverkapping geïntegreerd in dak Terrasoverkapping geïntegreerd in dak Terrasoverkapping geïntegreerd in dak Terrasoverkapping geïntegreerd in dak Terrasoverkapping geïntegreerd in dak

Terrasoverkapping geïntegreerd in dak

4 foto’s 
Terrasoverkapping patio, tuin serre Terrasoverkapping patio Terrasoverkapping patio dakraam Terrasoverkapping patio dakraam

Terrasoverkapping patio

2 foto’s 
Terrasoverkapping maatwerk Zwarte terrasoverkapping aluminium maatwerk met glazen dak in de achtertuin

Terrasoverkapping met verlengde