• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Wat zijn de beste carport afmetingen?

Als je een carport koopt, zijn er veel zaken waar je op moet letten. Dat begint al bij de keuze voor vrijstaande of vaste bouw en gaat verder met de keuze voor materialen, accessoires en maatwerk. Maar misschien nog wel belangrijker dan al deze aspecten is de grootte. De afmetingen van een carport bepalen namelijk hoe je deze in de praktijk kunt gebruiken.

Offerte aanvragen

 

Aluminium carport afmetingen met plat glazen dak voor camper carport

Minimale diepte en breedte van een carport

De gemiddelde gezinsauto is ongeveer 4 meter lang en 1,75 meter breed. De minimale afmetingen die worden aanbevolen voor een carport zijn dan ook 7,2 bij 3,6 meter. Hiermee heb je genoeg ruimte om een gemiddelde personenwagen comfortabel te parkeren en bij regenval droog te blijven tijdens het in- en uitstappen.

Toch zien we dat de gemiddelde carportafmetingen geleidelijk beginnen te verschuiven. Door de toenemende betaalbaarheid van grote gezinsauto’s én het toenemende aantal gezinnen met meerdere auto’s, zijn de aanbevolen minimumafmetingen voor veel mensen niet langer voldoende. Ook willen bezitters van een boot, camper of caravan vaak een carport met extra hoogte.

Vanaf welke afmetingen vergunning nodig?

Normaal gesproken is een carport niet hoger dan 3 meter. Voor wie meer ruimte in de hoogte wil creëren, is een variant met zadeldak een ideale optie. Wel heb je een vergunning nodig zodra je carport de hoogtegrens van 3 meter overschrijdt. De aanvraag daarvan kunnen wij je bij Ter Huurne uit handen nemen als wij de carport ook op maat voor je bouwen.

Sowieso mag je niet zomaar een carport aan de voorzijde van je huis bouwen als deze meer ruimte in beslag neemt dan 30 m2. Het is daarom belangrijk om het vloeroppervlak in het ontwerp vooraf te berekenen. De carport mag daarnaast niet meer dan de helft van het tuinoppervlak bedragen. Let hier dus goed op als je een kleine tuin hebt, maar toch een (grote) carport wilt realiseren.

Showroom afspraak maken

Carports inspiratie

5 foto’s 
Carport preifix Carport preifix Vrijstaande Carport prefix Carport prefix Carport prefix

Carport prefix gebogen

2 foto’s 
Carport met zijwand Carport met zijwand

Carport met zijwand

3 foto’s 
Witte carport buitenaanzicht Witte carport buitenaanzicht Witte carport buitenaanzicht

Carport maatwerk

3 foto’s 
Grijze carport Zijaansluiting Grijze carport zijaansluiting Grijze carport zijaansluiting

Carport

2 foto’s 
Zwarte gebogen carport voor zwarte houten garage. Vooraanzicht van grijze gebogen carport tegen zwarte houten garage

Carport vrijstaande garage

4 foto’s 
Vooraanzicht van dubbele gebogen aluminium carport met glas tegen witte stenen garage met groene deuren. Bovenaanzicht van dubbele gebogen aluminium carport met glas tegen witte stenen garage met groene deuren. Dubbele met glas gebogen aluminium carport kopen zonder condens onder carport Dubbele gebogen carport met glas naast zwarte houten schuur met witte auto onder de carport

Dubbel gebogen Carport

Hoe groot is een carport voor meerdere auto’s?

Met een carport voor meerdere auto’s kom je bij een kleine tuin regeltechnisch gezien dan ook al snel in de problemen. Een extra brede of hoge overspanning biedt ruimte voor meerdere voertuigen naast elkaar. Een dubbele carport heeft bijvoorbeeld dezelfde lengte, maar een twee keer zo grootte breedte als een reguliere carport en komt daarmee op afmetingen van 7,2 bij 7,2 meter.

Zo’n carport is dan ook een ideale optie voor tweeverdieners of andere mensen die voor verschillende doeleinden een auto nodig hebben. Neem de afmetingen van de overspanning hoe dan ook altijd ruim, zodat je makkelijk kunt parkeren en droog kunt in- en uitstappen. Ook kun je eventueel alvast rekening houden met een grotere of extra auto in de toekomst.

Wil jij een carport met voor jou ideale afmetingen laten ontwerpen en uitvoeren? Informeer naar de mogelijkheden via 053 57 26 145 of kom langs in Haaksbergen.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken