Mooie serre aan zijkant van het huis

Ben je de gelukkige eigenaar van een hoekwoning of zelfs een vrijstaand huis? Dan ben je niet beperkt tot een uitbouw aan de achterkant, maar kun je er ook voor kiezen een serre aan de zijkant van je huis te plaatsen. Steeds meer woningbezitters maken hier gebruik van, want een serre aan de zijkant van de woning biedt diverse voordelen die we in dit artikel bespreken.

Offerte aanvragen

Zwarte serre zijaansluiting aan wit huis met geen condens binnenkant raam

Meer lichtinval door slimme plaatsing

Een groot voordeel van een serre is de verhoogde natuurlijke lichtinval in een woning. Zeker in de winterperiode kunnen de dagen in Nederland nogal donker zijn en ook binnen leidt dit tot veel donkere plekken. Een aanbouw levert flink meer licht in huis op en laat de woonruimte optisch direct groter lijken.

De meeste serres worden aan de achterkant aan de tuinzijde gebouwd, maar niet elke woning heeft de woonkamer ook aan de tuinzijde. Soms heeft de achterkant van de woning door de uitbouw weliswaar een betere lichtinval, maar bereikt deze de woonkamer nog altijd niet. Een glazen serre aan de zijkant is dan een grote uitkomst, want deze verlicht veel meer het midden van de woning.

Voor- en achtertuin blijven ongewijzigd

Een ander voordeel van plaatsing aan de zijkant is het feit dat zowel de voor- als achtertuin de oorspronkelijke afmetingen behouden. Dat is prettig, want Nederlandse tuinen zijn niet altijd even groot en een aanbouw gaat soms flink ten koste van de tuinruimte. Plaatsing aan de zijkant zorgt ervoor dat u optimaal kunt blijven genieten van uw voor- en achtertuin.

Ook in financieel opzicht is een serre aan de zijkant een slimme keuze, want u creëert meer woonruimte en een optisch grotere binnenruimte zonder dat dit ten koste gaat van de buitenruimte die het meest wordt gebruikt. Potentiële kopers hechten vaak meer waarde aan een grote voor- en achtertuin dan aan de ruimte aan de zijkant van het huis.

Showroom afspraak maken

Naar boven