Een serre kan de waarde van je huis verhogen

Terug naar de nieuwspagina

Heb jij onlangs na Hemelvaart je vakantiegeld weer ontvangen? Dan kan het geen kwaad om dit te investeren in je huis. Niet alleen investeer je zo in je eigen woongenot, maar ook verdien jij je investering bij een eventuele verkoop in een later stadium weer terug. Dat laatste geldt alleen als je het investeert in de juiste zaken – zoals bijvoorbeeld een serre.

Meer woonruimte is meer waarde

Een serre wordt veelvuldig genoemd als een van de investeringen die de waarde van je huis het meest verhogen. Maar hoe komt dit nu eigenlijk? Allereerst zorgt een serre aanbouw voor meer effectieve woonruimte. Dat heeft grote meerwaarde in een tijd waarin huizen met veel binnenruimte erg geliefd zijn. Meer vierkante meters zie je eigenlijk altijd terug in de vraagprijs.

Een serre aanbouw biedt niet alleen meer woonruimte vanuit een praktisch oogpunt, maar laat een woonkamer optisch ook veel ruimer ogen. Dit leidt tot een uitstekende eerste indruk bij binnenkomst die niet alleen prettig is voor jouzelf, maar ook in geval van een latere verkoop de kans op een snelle verkoop aanzienlijk vergroot.

Natuurlijke lichtinval sterk gewaardeerd

Maar een serre doet meer om de waarde van je huis te verhogen dan het uitbreiden van je woning alleen. In tegenstelling tot aanbouwtypes met een ander karakter, zorgt een serre namelijk voor een maximale natuurlijke lichtinval. En laat iets meer natuurlijk licht nu net zijn wat we kunnen gebruiken in de toch vaak ietwat donkere woningen in ons koude kikkerlandje.

Natuurlijk licht kun je in je huis niet genoeg hebben. Niet voor niets zijn huizen met serres, lichtstraten en lichtkoepels bijzonder gewild bij mensen die momenteel op zoek zijn naar een woning. In de wetenschap wordt reeds algemeen aangenomen dat huizen met veel natuurlijke lichtinval een positieve invloed hebben op gemoedstoestand en gezondheid. En die woningen zijn dus meer waard.

Serre als brug tussen binnen en buiten

Aan andere belangrijke reden waarom een serre de waarde van je huis verhoogt, is de unieke rol die hij vervult in vergelijking met een willekeurig ander type aanbouw. Een serre dient echt als brug tussen je binnen- en buitenruimte en verbindt daarmee je woonkamer met je tuin. Dit zorgt ervoor dat je hele leefwijze dynamischer wordt en binnen en buiten steeds meer samenvloeien.

Een serre aanbouw is dan ook de ideale manier om meer tijd buiten te spenderen, wat je in de koude herfst of winter misschien minder snel doet. Een goed geïsoleerde serre van Ter Huurne zorgt daarentegen voor een aangenaam klimaat waardoor je ook in koude jaargetijden probleemloos in je aanbouw kunt zitten. Meer van onze op maat gemaakte serres bekijken? Klik hier voor meer serres!

Gratis offerte aanvragen

© 2013 Ter Huurne
Site en linkbuilding door Webton

Volg ons: