Engelse serre voor een romantische sfeer

Terug naar de nieuwspagina

Een serre staat bekend vanwege grote voordelen als een verhoogd wooncomfort en meer contact met het buitenleven. Maar minstens zo belangrijk als de praktische voordelen, is ook het uiterlijk van de aanbouw waar u waarschijnlijk vele uurtjes in doorbrengt. Wat dat betreft zit u bij een Engelse serre wel goed, want dit type staat bekend om zijn romantische uiterlijk en tijdloze uitstraling.

Serre op zijn Engels biedt unieke uitstraling

Daar waar veel serres zich tegenwoordig kenmerken door een strak uiterlijk met veel moderne invloeden, ademt een Engelse serre nog de typische Victoriaanse stijl. Deze geliefde bouwstijl ontstond medio 19e eeuw in Groot-Brittannië en is een mengelmoes van traditionele architectonische stijlen zoals neoromantiek, neogotiek en neoclassicisme.

Een serre die op zijn Engels is gebouwd, heeft hierdoor zichtbaar meer uitstraling dan een variant met een modern uiterlijk. Dit is niet alleen bij uitstek geschikt wanneer u uw woning van meer traditionele invloeden wilt voorzien, maar past natuurlijk ook uitstekend bij een huis dat zich reeds kenmerkt door Victoriaanse accenten. In Nederland is bijvoorbeeld menig villa, landhuis of herenhuis te vinden waar Engelse bouwinvloeden duidelijk in terug te herkennen zijn.

Ondanks de romantische uitstraling, is een Engelse serre van Ter Huurne kwalitatief minstens net zo hoogwaardig als modernere varianten. Wij werken alleen met de allerbeste materialen en verzekeren u hierdoor van een serre met een uitermate lange levensduur. Zo geniet u van het comfort van een moderne aanbouw en het prachtige aanzicht van een klassiek bouwwerk, kortom; een gezellige ruimte die voor elke gelegenheid leent.

Nog meer serres bekijken? Klik hier.

Engelse serre met moderne accessoires

De klassieke look van een Engelse serre laat zich uitstekend combineren met een variëteit aan moderne accessoires die sfeerverhogend werken. Populair onder onze klanten is bijvoorbeeld de montage van subtiele halogeen- of LED-verlichting in de dakliggers, die op afstand dimbaar zijn door middel van een bijgeleverde afstandsbediening.

En hoewel een overdaad aan zonlicht van oudsher niet bepaald een Engels probleem is, merken wij dat veel klanten tevens kiezen voor een zonwering als bescherming tegen de soms felle Nederlandse zomerzon. Bij een Engelse serre bevestigen wij de zonwering vaak boven het glas, waardoor de warmte op effectieve wijze buiten wordt gehouden.

Een Engels gebouwde serre beschikt vaak over een zadeldak of waaierdak. Uiteraard zijn beide serre types beschikbaar bij Ter Huurne, dus u kunt zelf kiezen wat het beste aansluit op uw smaak of de bestaande bouwstijl van uw woning. Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel ze dan vrijblijvend aan onze specialisten en neem contact op via info@terhuurnebv.nl of 053-751 37 72 of kom langs in onze showroom voor een vrijblijvende offerte.

Gratis offerte aanvragen

© 2013 Ter Huurne
Site en linkbuilding door Webton

Volg ons: