Onze tips voor het reinigen van een aluminium serre

De aluminium serres van Ter Huurne staan bekend om hun lichtgewicht constructie die tegelijkertijd een grote draagkracht biedt. De unieke materiaaleigenschappen van aluminium zorgen ervoor dat het ontwerp slank kan blijven, waardoor een overdaad aan natuurlijke lichtinval door de ramen mogelijk wordt. Maar hoe is zo’n serre nu het beste te reinigen? Lees hier onze tips.

Offerte aanvragen

 

Zwarte dakterras serre met lessenaars dak boven op woning

Waarom moet ik mijn aluminium serre regelmatig onderhouden?

Aluminium wordt als bouwmateriaal niet alleen geprezen om zijn uitstekende verhouding tussen gewicht en stevigheid, maar biedt ook in het dagelijks gebruik diverse praktische voordelen. Zo staat het materiaal bekend als relatief onderhoudsvrij en heb je hierdoor relatief weinig omkijken naar het schoonmaken van je aluminium serre.

Natuurlijk is het niet de bedoeling om de aanbouw helemaal niet te reinigen; ook serres worden vroeg of laat vies en alleen al voor de uitstraling wil jij je serre in dat geval eens goed schoonspoelen. Dat zorgt niet alleen voor een mooiere aanblik van je buitenruimte, maar garandeert je ook van een nóg langere levensduur.

Showroom afspraak maken

SerresInspiratie

Hoe vaak moet ik mijn aluminium serre reinigen?

Belangrijk bij een aluminium serre is om ook niet door te schieten in het reinigen. Heel normaal is bijvoorbeeld de aanwezigheid van een ietwat doffige laag op de aluminium profielen. Deze laag komt voort uit de blootstelling van het materiaal aan de lucht. Dit resulteert in een laag oxide die de profielen ogenschijnlijk iets doffer maakt.

De laag heeft echter ook een voordeel; hij beschermt de profielen namelijk tegen zuurstof en voorkomt hiermee roestvorming. Al te agressief reinigen is in dat opzicht dan ook niet aan te bevelen. Eens in de zoveel tijd schoonmaken en vervolgens insmeren met autowas is meer dan voldoende onderhoud.

Hoe kan ik mijn aluminium serre het beste schoonmaken?

Is je aluminium serre écht vies en is het tijd voor een grote schoonmaakbeurt? Dan is het zaak deze meteen goed aan te pakken, zodat je aanbouw er lange tijd mee vooruit kan. Verwijder eerst met stromend water stof, zand en andere schurende materialen. Zo voorkom je dat er tijdens het poetsen van de serre in een later stadium krassen ontstaan. Spoel daarnaast de goten en hemelwaterafvoeren van de aanbouw grondig door.

Nu is het tijd om de aluminium profielen aan de buitenkant van de serre te reinigen. Pak meteen de geleiders van een eventueel aanwezige zonwering mee. Gebruik een speciale reinigingspaste voor de beglazing en was deze voor het strakste resultaat na met osmose water. Zeem tot slot ook de binnenbeglazing voor een letterlijk schitterend resultaat!

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Naar boven