• Volledig eigen productie
 • Maatwerkoplossingen
 • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

De kosten van een serre

Een serre is niet een aankoop die u dagelijks doet. Daarom is een serre voor ons ook geen standaard product, maar echt maatwerk.

En voor maatwerk zijn geen vaste prijzen te geven.

De kosten van een serre worden namelijk door meerdere factoren bepaald.

Offerte aanvragen

Serrebouw, kosten serre. serre aanbouw kosten

Vergunning nodig of vergunningsvrij

Het type serre dat u kiest in combinatie met de afmetingen, bepaalt of u een vergunning nodig heeft voor de bouw van de serre. Het aanvragen van een vergunning brengt ook weer kosten met zich mee.

Daarom kan het soms lonen het ontwerp zo bij te stellen dat er geen vergunning nodig is. Voor de meeste serres geldt overigens dat deze vergunningsvrij gebouwd kunnen worden. De adviseurs van Ter Huurne kunnen u hier meer over vertellen.

Onze sterktes

Volledig eigen productie

Al onze serres en glassystemen worden volledig in eigen beheer geproduceerd, van ontwerp tot nazorg. Gegarandeerd hoge kwaliteit.

Maatwerk oplossingen

Geen huis is hetzelfde en iedereen heeft andere wensen bij de aanschaf van een serre, lichtstraat of tuinkamer. Daarom zijn al onze producten maatwerkoplossingen.

Sinds 1973

Door onze jarenlange ervaring met de productie en innovatie van serres en glassystemen, zijn we altijd in staat een vakkundig advies op maat te geven.

Extra opties die de kosten van een serre bepalen

Naast de afmetingen en afwerkingsmogelijkheden, worden de kosten van een serre ook bepaald door eventuele extra opties die u kiest. Hierbij moet u denken aan:

 • Zonwering
 • Dakramen
 • Roedes
 • Horren of led-spots. Beiden kunnen ook door ons geleverd en gemonteerd worden.

Een serre als investering in uw woning

Wanneer u gaat uitzoeken wat de kosten van een serre zullen zijn, is het goed om u te bedenken dat een serre eigenlijk een investering in uw woning is.

Niet alleen levert een serre direct meer woonplezier en daglicht op, maar het biedt ook voordelen op de lange termijn. Zo verhoogt een serre de waarde van uw woning. Dat is voordelig wanneer u in de toekomst besluit uw woning te verkopen.

 

Een serre met een tafel en stoelen, omgeven door glas.

Onderbouw van de serre

Bij Ter Huurne kunnen alle soorten daksystemen voor serres gecombineerd worden met de verschillende onderbouwopties. Dit bepaalt ook een deel van de prijs.

Een hoog zadeldak met grote raampartijen in combinatie met luxe vouwwanden zal duurder zijn dan wanneer u kiest voor een wat eenvoudiger lessenaarsdak in combinatie met klassieke (stolp)deuren.

De kosten van een serre van Ter Huurne

Op zoek naar een vakspecialist met meer dan vijftig jaar ervaring in het maken van serres? Dan bent u bij Ter Huurne aan het goede adres.

Over de kosten van een serre van Ter Huurne kunnen we kort zijn: we kunnen geen prijsindicatie geven zonder dat wij uw wensen in kaart gebracht hebben.

Voor een op maat gemaakt voorstel komen wij dan ook graag met u in contact.

Maatwerk

Voor ons zijn serres geen standaard producten. Daarom zien wij elke serre als maatwerk. Nadat wij uw wensen in kaart hebben gebracht, vertalen wij deze door in een passend ontwerp. En doordat wij het gehele traject – van advies en ontwerp tot montage van serres – in eigen beheer hebben, bent u niet alleen verzekerd van maatwerk maar ook van kwaliteit.

Samen met u zoeken we graag naar de beste oplossing.

Lange levensduur

Door het gebruik van duurzame materialen zoals aluminium profielen, hebben onze serres een lange levensduur. Zo kunt u zorgeloos jarenlang genieten van een hoogwaardige serre. Daarnaast krijgt u standaard 10 jaar garantie op de montage van uw serre.

Waarom aluminium?

Bij Ter Huurne kiezen we bewust voor aluminium voor onze serres. Daar hebben we goede redenen voor:

 • Duurzaam en Milieuvriendelijk
  Aluminium is zeer duurzaam en wordt nauwelijks aangetast door externe factoren. Het is bijna volledig recyclebaar.
 • Sterk en Licht
  De sterkte en lichtheid van aluminium laten ons slanke profielen gebruiken, wat meer ruimte voor glas en dus meer licht in uw serre betekent.
 • Onderhoudsarm
  Aluminium vergt weinig onderhoud, wat u tijd en geld bespaart.

Offerte aanvragen

FAQ

De kosten van een serre zijn afhankelijk van verschillende factoren. Gemiddeld liggen de kosten van een serre tussen de €10.000 en €50.000. Bij Ter Huurne hebben we uitsluitende maatwerk serres waardoor er geen vaste prijzen te benoemen zijn. Voor een nauwkeurige prijsopgave kan je het beste een offerte aanvragen bij Ter Huurne.

De prijs van een serre wordt beïnvloed door het ontwerp, de grootte, de materialen (zoals glas en frame), isolatieopties en eventuele extra’s zoals verlichting en ventilatie.

Je kunt besparen door te kiezen voor standaardmaten in plaats van maatwerk, goedkopere materialen te selecteren, de serre in de winter te laten bouwen, en zelf bepaalde voorbereidende werkzaamheden uit te voeren.

Ja, het is mogelijk om zelf een serre te bouwen en zo kosten te besparen. Echter raden we je NIET aan om het zelf te doen vanwege de complexiteit en de behoefte aan gespecialiseerde kennis. Het bouwen van een serre is een gespecialiseerd vakgebied. Bij Ter Huurne verzorgen we het volledige proces, van ontwerp tot montage, en garanderen we een hoogwaardige en duurzame serre.

Ja, er zijn onderhoudskosten verbonden aan het hebben van een serre. Echter zijn de onderhoudskosten van een serre relatief laag en omvatten ze voornamelijk het schoonmaken van glas, smeren van bewegende delen en periodieke inspecties. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw serre.

Adresgegevens
De Greune 18
7483 PH Haaksbergen
Onze showroom bezoeken?
Dat kan alleen op afspraak.
Bel ons op 053 57 26 145 om een afspraak te maken.

Contactformulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.