• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

De kosten van een serre

Een serre is niet een aankoop die u dagelijks doet. Daarom is een serre voor ons ook geen standaard product maar echt maatwerk. En voor maatwerk zijn geen vaste prijzen te geven. De kosten van een serre worden namelijk door meerdere factoren bepaald.

Offerte aanvragen

Serrebouw, kosten serre. serre aanbouw kosten

Vergroot u woongenot met een serre

Er zijn verschillende redenen om voor een serre te kiezen. De voornaamste is toch wel om uw woonplezier te vergroten. Een serre is namelijk een goede optie wanneer u meer woonruimte wilt creëren én meer daglicht in uw woning wilt laten schijnen.

Verschillende mogelijkheden

De kosten van een serre worden onder andere bepaald door de wensen die u heeft. Voor welk type serre gaat u en hoe groot moet de serre worden? Allerlei factoren die meespelen.

Het type serre

Ten eerste bepaalt het type serre voor een groot deel de prijs van een serre. Wilt u dat de serre naadloos overloopt in de rest van uw woning en wilt u daarvoor de buitenmuur doorbreken? Dan is dat logischerwijs duurder dan wanneer de serre wordt aangebouwd aan uw huidige buitenmuren.

De afmetingen van de serre

Ten tweede bepalen de afmetingen van uw serre voor een groot deel de prijs. Met hoeveel vierkante meter wilt u uw woonruimte uitbreiden? Daarbij houdt u natuurlijk rekening met de ruimte die u nu al heeft en de hoogte die de serre moet krijgen.

Vergunning nodig of vergunningsvrij

Het type serre dat u kiest in combinatie met de afmetingen, bepaalt of u een vergunning nodig heeft voor de bouw van de serre. Het aanvragen van een vergunning brengt ook weer kosten met zich mee. Daarom kan het soms lonen het ontwerp zo bij te stellen dat er geen vergunning nodig is. Voor de meeste serres geldt overigens dat deze vergunningsvrij gebouwd kunnen worden. De adviseurs van Ter Huurne kunnen u hier meer over vertellen.

De afwerking van de serre

Daarnaast bepaalt de afwerking voor een groot deel hoe duur uw serre gaat worden. Kiest u bijvoorbeeld voor HR++ glas (de standaard voor serres van Ter Huurne)? Of wilt u nog beter geïsoleerd glas en gaat u voor HR+++ glas? Zulke keuzes hebben logischerwijs invloed op de prijs van een serre. Alle serres van Ter Huurne worden standaard gemaakt van geïsoleerde profielen van aluminium, voorzien van een gekleurde poedercoating.

Waarom aluminium?

Bij Ter Huurne maken we bewust alleen serres van aluminium. Daar hebben we meerdere redenen voor. Niet alleen is aluminium een van de duurzaamste materialen omdat het weinig tot niet wordt aangetast door invloeden van buitenaf, het is ook een milieuvriendelijk materiaal. Aluminium kan namelijk bijna geheel gerecycled worden. Een andere grote reden om te kiezen voor aluminium is dat het een sterk maar licht materiaal is. Het biedt dus genoeg draagkracht om ook met dunne profielen te werken, waardoor er in de serre meer ruimte over blijft voor glas. Ten slotte vergt aluminium maar weinig onderhoud, en dat is voor u als klant weer voordelig.

Een serre met een tafel en stoelen, omgeven door glas.

Onderbouw van de serre

Bij Ter Huurne kunnen alle soorten daksystemen voor serres gecombineerd worden met de verschillende onderbouwopties. Dit bepaalt ook een deel van de prijs. Een hoog zadeldak met grote raampartijen in combinatie met luxe vouwwanden zal duurder zijn dan wanneer u kiest voor een wat eenvoudiger lessenaarsdak in combinatie met klassieke (stolp)deuren.

Extra opties die de kosten van een serre bepalen

Naast de afmetingen en afwerkingsmogelijkheden, worden de kosten van een serre ook bepaald door eventuele extra opties die u kiest. Hierbij moet u denken aan zonwering, dakramen, roedes, horren of led-spots. Beiden kunnen ook door ons geleverd en gemonteerd worden.

Een serre als investering in uw woning

Wanneer u gaat uitzoeken wat de kosten van een serre zullen zijn, is het goed om u te bedenken dat een serre eigenlijk een investering in uw woning is. Niet alleen heeft u zo op de korte termijn meer woonplezier door een vergroting van de woonruimte en een toename van het daglicht in uw huis, een serre kent ook lange termijn voordelen. Zo verhoogt een serre de waarde van uw woning. Dat is voordelig wanneer u in de toekomst besluit uw woning te verkopen.

Onze sterktes

Volledig eigen productie

Al onze serres en glassystemen worden volledig in eigen beheer geproduceerd, van ontwerp tot nazorg. Gegarandeerd hoge kwaliteit.

Maatwerk oplossingen

Geen huis is hetzelfde en iedereen heeft andere wensen bij de aanschaf van een serre, lichtstraat of tuinkamer. Daarom zijn al onze producten maatwerkoplossingen.

Sinds 1973

Door onze jarenlange ervaring met de productie en innovatie van serres en glassystemen, zijn we altijd in staat een vakkundig advies op maat te geven.

De kosten van een serre van Ter Huurne

Op zoek naar een vakspecialist met meer dan vijftig jaar ervaring in het maken van serres? Dan bent u bij Ter Huurne aan het goede adres. Over de kosten van een serre van Ter Huurne kunnen we kort zijn: we kunnen geen prijsindicatie geven zonder dat wij uw wensen in kaart gebracht hebben. Voor een op maat gemaakt voorstel komen wij dan ook graag met u in contact.

Maatwerk

Voor ons zijn serres geen standaard producten. Daarom zien wij elke serre als maatwerk. Nadat wij uw wensen in kaart hebben gebracht, vertalen wij deze door in een passend ontwerp. En doordat wij het gehele traject – van advies en ontwerp tot montage van serres – in eigen beheer hebben, bent u niet alleen verzekerd van maatwerk maar ook van kwaliteit. Samen met u zoeken we graag naar de beste oplossing.

Lange levensduur

Door het gebruik van duurzame materialen zoals aluminium profielen, hebben onze serres een lange levensduur. Zo kunt u zorgeloos jarenlang genieten van een hoogwaardige serre. Daarnaast krijgt u standaard 10 jaar garantie op de montage van uw serre.

Offerte aanvragen