Glazen tuinkamer

Met een glazen tuinkamer geniet u langer van het buitengevoel. Zo kunt u niet alleen in de zomer beschut zitten, maar ook vroeg in het voorjaar en laat in het najaar. Kenmerkend voor een tuinkamer is dat deze vouw en/of schuifdeuren bevat die geheel opengezet kunnen worden. Tuinkamers bestaan dan ook voor het grootste gedeelte uit glas. Bij Ter Huurne kunt u uw glazen tuinkamer geheel naar wens en smaak samenstellen!

Offerte aanvragen

Brede antraciet aluminium tuinkamer met glazen schuifwand aan woning

Geniet van het buitengevoel

Is uw tuin voor u een van de belangrijkste plekken rondom uw huis ? En baalt u elk jaar weer dat u er met minder goed weer niet optimaal van kunt genieten? Ga dan voor een glazen tuinkamer! Met een tuinkamer geniet u langer van het buitengevoel én zit u heerlijk beschut. Daarnaast behoudt u met een tuinkamer de hoeveelheid daglicht in uw woning.

Wat is het verschil tussen een glazen tuinkamer en een glazen serre?

U wilt graag een glazen overkapping in uw tuin maar leest online over verschillende termen. Wat is nu precies het verschil tussen een glazen tuinkamer en een glazen serre? Hoewel beiden voor een groot deel uit glas bestaan, zit het verschil ‘m in de isolatiewaarde. Een serre is een geïsoleerd systeem dat aan uw woning gebouwd wordt en dient als extra woonruimte. Een tuinkamer is ook een afgesloten ruimte, maar maakt bouwkundig gezien geen onderdeel uit van de woning. Een tuinkamer is niet geïsoleerd en is daardoor flexibeler uitgevoerd dan een serre. In de koude winters zal een tuinkamer niet het comfort van een serre kunnen bieden maar de rest van de seizoenen zorgt de zon er wel voor dat het in een tuinkamer heerlijk zitten is.

Showroom afspraak maken

Onze sterktes

Volledig eigen productie

Al onze serres en glassystemen worden volledig in eigen beheer geproduceerd, van ontwerp tot nazorg. Gegarandeerd hoge kwaliteit.

Maatwerk oplossingen

Geen huis is hetzelfde en iedereen heeft andere wensen bij de aanschaf van een serre, lichtstraat of tuinkamer. Daarom zijn al onze producten maatwerkoplossingen.

Sinds 1973

Door onze jarenlange ervaring met de productie en innovatie van serres en glassystemen, zijn we altijd in staat een vakkundig advies op maat te geven.

Een glazen tuinkamer van Ter Huurne: kies voor kwaliteit

Al jaren heeft Ter Huurne het gehele traject van advies tot nazorg van tuinkamers volledig in eigen beheer. Zo bent u gedurende het hele proces – van ontwerp tot oplevering – verzekerd van kwalitatief maatwerk!

Kies uw eigen stijl

Het voordeel van een tuinkamer is dat u deze vaak geheel naar uw eigen smaak kunt samenstellen. Natuurlijk moet daarbij rekening gehouden worden met de afmetingen van uw tuin en de wensen die u heeft, maar u heeft veel keuzemogelijkheden. Bij Ter Huurne kunt u kiezen uit verschillende soorten daksystemen. Welke vorm dak past het beste bij uw woning? Onze adviseurs denken daar graag over mee.

Offerte aanvragen

Keuze uit verschillende profielen

Alle tuinkamers van Ter Huurne worden voorzien van hoogwaardige aluminium profielen. Aluminium heeft verschillende voordelen bij het bouwen van een tuinkamer van glas. Zo is het ondanks zijn sterke karakter een enorm licht materiaal, waardoor ook het werken met smalle profielen mogelijk is. Zo blijft er meer ruimte over voor het belangrijkste onderdeel van een glazen tuinkamer: het glas! Daarnaast is aluminium een onwijs duurzaam materiaal, dat goed bestand is tegen invloeden van buitenaf én bijna geheel recyclebaar is. Ten slotte is aluminium bijna geheel onderhoudsvrij, zodat u er weinig omkijken naar heeft. Al onze aluminium profielen worden voorzien van een beschermende poedercoating, waarvan u de kleur zelf kunt kiezen. Gaat u voor klassiek wit? Of toch liever voor een moderne zwart steellook? De keuze is aan u.

De inrichting van uw glazen tuinkamer

Ook voor de inrichting van uw glazen tuinkamer heeft u bij Ter Huurne de keuze uit verschillende mogelijkheden. Zo beschikken wij bijvoorbeeld over hoogwaardige zonwering en verlichtingssystemen.

Offerte aanvragen

Creëer extra sfeer met verlichting

Door het gebruik van verlichtingssystemen zoals LED-spots, creëert u eenvoudig extra sfeer in uw glazen tuinkamer. Voortaan kunt u dus ook ’s avonds genieten van het buitengevoel!

Blijf er warmpjes bij zitten

Een glazen tuinkamer wordt niet opgebouwd als geïsoleerd systeem. Dat zorgt ervoor dat het ’s avonds soms behoorlijk kan afkoelen in een tuinkamer – zeker wanneer het al najaar is. Door te kiezen voor een verwarmingssysteem zorgt u toch voor de nodige warmte in uw tuinkamer.

Accessoires voor  Glazen tuinkamer

Grijze zonwering schuifpui over lessenaars dak witte serre

Zonwering

Meer Informatie
serre wolfseind dak

Verlichting

Meer Informatie

Gegarandeerd lange levensduur

Alle glazen tuinkamers van Ter Huurne worden geheel in eigen beheer ontworpen, geproduceerd en gemonteerd. Zo bent u verzekerd van kwaliteit én maatwerk. En door het gebruik van hoogwaardige materialen zoals aluminium en veiligheidsglas, hebben al onze glazen tuinkamers gegarandeerd een lange levensduur. Om extra onbezorgd te kunnen genieten van het buitengevoel van een tuinkamer, krijgt u bij Ter Huurne standaard 10 jaar garantie op de montage van uw tuinkamer.

Is een vergunning nodig voor een tuinkamer van glas?

Meestal kan een glazen tuinkamer zonder vergunning geplaatst worden – zeker wanneer het gaat om een tuinkamer aan de achterkant van uw woning. Hierbij geldt alleen dat een tuinkamer niet meer dan vier meter diep mag zijn. Wilt u dat wel of wenst u graag een tuinkamer van glas aan de voorkant van uw woning? Dan zoeken de adviseurs van Ter Huurne graag voor u uit of u een vergunning nodig heeft. Natuurlijk helpen wij ook bij het aanvragen van zo’n vergunning.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Naar boven