• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Tuinkamers

Bent u een echt buitenmens en ziet u elk jaar op tegen de koudere periode? Kies dan voor een tuinkamer van Ter Huurne! Met een tuinkamer kunt u namelijk langer genieten van uw tuin. Zo heeft u niet alleen in de zomer, maar ook in de lente en de herfst profijt van uw tuin. En is het minder lekker weer? Dan zit u door de glazen wanden toch beschut.

Glazen serre met wolfseinde dak
  • HR++ veiligheidsbeglazing
  • Alle Ral-kleuren
  • 100% Duurzaam

Waarom een tuinkamer?

Met een tuinkamer profiteert u langer van het buitengevoel. Zo kunt u langer ‘buiten’ zitten en blijft de hoeveelheid daglicht in uw woning behouden. Dat betekent genieten van uw tuin van het vroege voorjaar tot het late najaar.

Het verschil tussen een tuinkamer en een serre

Het belangrijkste verschil tussen een tuinkamer en een serre is de isolatiewaarde. Waar een serre een geïsoleerd geheel vormt, is een tuinkamer niet geïsoleerd. Dat zorgt ervoor dat een tuinkamer in de winter niet het comfort van een serre kan bieden en dan vaak te fris is om in te zitten. Een tuinkamer is dan ook vooral bedoeld om te beschermen tegen wind en regen. De zon die door het glas schijnt maakt het echter al vroeg in het voorjaar warm genoeg om van uw tuinkamer te kunnen genieten. Door te kiezen voor een heater of kachel kunt u nóg langer genieten van uw tuinkamer.

Showroom afspraak maken

 

Tuinkamers inspiratie

2 foto’s 
Tuinkamer geïsoleerd Tuinkamer panelen

Tuinkamer met roede verdeling

5 foto’s 
Tuinkamer maatwerk Tuinkamer maatwerk Tuinkamer maatwerk Tuinkamer maatwerk Tuinkamer maatwerk

Tuinkamer maatwerk jaren 30 woning

2 foto’s 

Steellook kozijnen met panelen

10 foto’s 
Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Tuinkamer zadeldak schuifwand, dit is geen overkapping met golfplaten Tuinkamer_zadeldak Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Waarom een TH Tuinkamer zadeldak schuifwand Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Grijze aluminium tuinkamer met zadeldak en schuifwand tussen twee muren. Tuinkamer zadeldak schuifwand Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Tuinkamer_zadeldak_schuifwand

Tuinkamer met hardglazen schuifwanden

5 foto’s 
Tuinkamer schuifwand lichtstraat Tuinkamer schuifwand lichtstraat Tuinkamer schuifwand Tuinkamer schuifwand lichtstraat Tuinkamer schuifwand lichtstraat

Tuinkamer met lichtstraat

3 foto’s 
Aluminium tuinkamer prijzen voor een dak met visgraat in de achtertuin Tuinkamer dak met visgraad 5-hoekige antraciet aluminium tuinkamer met visgraad dak

Tuinkamer waaijerdak

2 foto’s 
tuinkamer met lessenaarsdak en schuifwand Grijze tuinkamer met schuifwand met glazen lessenaars dak.

Tuinkamer Schuifwanden

Waarde verhogend

Net als een serre, vergroot een tuinkamer de waarde van uw woning. Beiden vormen namelijk een bijzondere toevoeging aan uw huis. Natuurlijk is het effect van een serre op de waarde van uw woning iets groter, maar daar staat wel weer tegenover dat een tuinkamer een stuk voordeliger is in aanschaf. Het is dus maar net wat uw wensen zijn.

Sneller gebouwd

Aangezien een serre een geïsoleerd systeem is, duurt het bouw- en plaatsingsproces van een serre vaak langer dan dat van een tuinkamer. Een serre vereist namelijk geïsoleerde aansluitingen in de vloer en de gevel. Voor een tuinkamer hoeven die bouwkundige werkzaamheden niet gedaan te worden. Een tuinkamer wordt gewoon aan de woning gezet. Kiezen voor een tuinkamer betekent dus snellere plaatsing en eerder genieten!

Met of zonder vergunning

De meeste tuinkamers kunnen gelukkig zonder vergunning geplaatst worden, omdat het vaak gaat om de achterzijde van de woning. Mocht u een tuinkamer willen aan de voorkant van uw woning, of wenst u een tuinkamer die meer dan vier meter diep is, dan is hier vaak wel een vergunning voor nodig. De adviseurs van Ter Huurne vertellen u hier graag meer over en kunnen u ondersteunen bij het aanvragen van zo’n vergunning.

Offerte aanvragen

Onze sterktes

Volledig eigen productie

Al onze serres en glassystemen worden volledig in eigen beheer geproduceerd, van ontwerp tot nazorg. Gegarandeerd hoge kwaliteit.

Maatwerk oplossingen

Geen huis is hetzelfde en iedereen heeft andere wensen bij de aanschaf van een serre, lichtstraat of tuinkamer. Daarom zijn al onze producten maatwerkoplossingen.

Sinds 1973

Door onze jarenlange ervaring met de productie en innovatie van serres en glassystemen, zijn we altijd in staat een vakkundig advies op maat te geven.

Een tuinkamer van Ter Huurne: kwalitatief maatwerk

Een tuinkamer van Ter Huurne betekent genieten van kwaliteit. Al jaren heeft Ter Huurne het gehele traject van advies tot nazorg van tuinkamers volledig in eigen beheer. Van advies en ontwerp tot montage en oplevering – bij Ter Huurne bent u verzekerd van echt maatwerk. Samen met u zoeken we graag naar de beste oplossing.

Geheel naar smaak samen te stellen

De afmetingen van uw tuinkamer worden logischerwijs bepaald door uw wensen en de beschikbare ruimte in uw tuin. Alle tuinkamers van Ter Huurne zijn daarnaast geheel naar smaak samen te stellen. Zo kunt u kiezen uit verschillende soorten daksystemen en kunt u zelf de kleur kiezen van het frame van uw tuinkamer. Kies voor een stijl die past bij uw smaak of die aansluit bij de sfeer van uw woning. Zo is wit eigenlijk altijd mooi bij klassieke woningen, maar kunnen zwarte steellook kozijnen juist een vleugje modern aan de sfeer van uw woning toevoegen.

Offerte aanvragen

Hoogwaardige materialen

Onze tuinkamers worden gemaakt van de meest hoogwaardige materialen, waardoor u verzekerd bent van een lange levensduur. Standaard worden onze tuinkamers voorzien van veiligheidsglas. De profielen van een tuinkamer worden gemaakt van aluminium, een duurzaam en sterk materiaal dat voorzien wordt van een beschermende poedercoating. De kleur van die poedercoating kunt u zelf uitkiezen.

Meer over glazen tuinkamers

Zwarte serre/tuinkamer met plat dak en openslaande deuren

Waarom aluminium?

Al onze tuinkamers worden gemaakt van aluminium van hoogwaardig kwaliteit. Aluminium is niet alleen een duurzaam materiaal dat nauwelijks wordt beïnvloed door invloeden van buitenaf, het is ook bijna geheel recyclebaar. Door het sterke, maar lichte karakter van aluminium is het daarnaast ook mogelijk om met smalle profielen te werken. Ten slotte vraagt aluminium weinig onderhoud. Zo blijft er voor u meer tijd over om te genieten van het buitenleven!

Accessoires tuinkamer

Een tuinkamer is geheel naar smaak in te richten. Ook voor de accessoires van uw tuinkamer kunt u terecht bij Ter Huurne. Zo beschikken wij over hoogwaardige zonwering en verschillende verlichtingssystemen zoals LED-spotjes, waarmee u uw tuinkamer een extra luxe uitstraling kunt geven.

Accessoires voor Tuinkamers

Spot in constructie van serre of tuinkamer

Verlichting

Meer Informatie
Terrasoverkapping zonwering

Zonwering

Meer Informatie
Tuinkamer dakdoorvoer foto van binnenzuide

Dakdoorvoer tuinkamer

Meer Informatie

Gegarandeerd lange levensduur

Door onze jarenlange kennis en ervaring met het ontwerpen, produceren en monteren van tuinkamers, bent u bij Ter Huurne verzekerd van kwaliteit én maatwerk. Door het gebruik van hoogwaardige materialen zoals aluminium hebben al onze tuinkamers gegarandeerd een lange levensduur. Daarnaast krijgt u bij aanschaf van een tuinkamer van Ter Huurne standaard 10 jaar garantie op de montage. Zo kunt u onbezorgd genieten!

Offerte aanvragen