• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Glazen tuinkamer

Met een glazen tuinkamer geniet u langer van het buitengevoel. Zo kunt u niet alleen in de zomer beschut zitten, maar ook vroeg in het voorjaar en laat in het najaar. Kenmerkend voor een tuinkamer is dat deze vouw en/of schuifdeuren bevat die geheel opengezet kunnen worden. Tuinkamers bestaan dan ook voor het grootste gedeelte uit glas. Bij Ter Huurne kunt u uw glazen tuinkamer geheel naar wens en smaak samenstellen!

Offerte aanvragen

Brede antraciet aluminium tuinkamer met glazen schuifwand aan woning

Tuinkamers inspiratie

2 foto’s 
Tuinkamer geïsoleerd Tuinkamer panelen

Tuinkamer met roede verdeling

5 foto’s 
Tuinkamer maatwerk Tuinkamer maatwerk Tuinkamer maatwerk Tuinkamer maatwerk Tuinkamer maatwerk

Tuinkamer maatwerk jaren 30 woning

2 foto’s 

Steellook kozijnen met panelen

10 foto’s 
Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Tuinkamer zadeldak schuifwand, dit is geen overkapping met golfplaten Tuinkamer_zadeldak Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Waarom een TH Tuinkamer zadeldak schuifwand Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Grijze aluminium tuinkamer met zadeldak en schuifwand tussen twee muren. Tuinkamer zadeldak schuifwand Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Tuinkamer_zadeldak_schuifwand

Tuinkamer met hardglazen schuifwanden

5 foto’s 
Tuinkamer schuifwand lichtstraat Tuinkamer schuifwand lichtstraat Tuinkamer schuifwand Tuinkamer schuifwand lichtstraat Tuinkamer schuifwand lichtstraat

Tuinkamer met lichtstraat

3 foto’s 
Aluminium tuinkamer prijzen voor een dak met visgraat in de achtertuin Tuinkamer dak met visgraad 5-hoekige antraciet aluminium tuinkamer met visgraad dak

Tuinkamer waaijerdak

2 foto’s 
tuinkamer met lessenaarsdak en schuifwand Grijze tuinkamer met schuifwand met glazen lessenaars dak.

Tuinkamer Schuifwanden

Sneller gebouwd

Een belangrijk verschil tussen een glazen tuinkamer en een glazen serre is dat een glazen tuinkamer sneller gebouwd en geplaatst is. Dat komt doordat bij een serre meer bouwkundige handelingen nodig zijn om de aanbouw volledig isolerend te maken. Wilt u snel kunnen genieten van meer daglicht en het buitengevoel? Dan is een tuinkamer vaak een goede en snelle keuze!

Voordeliger in aanschaf

Het verschil in isolatie zorgt er ook voor dat een glazen tuinkamer een stuk voordeliger is in aanschaf dan een glazen serre. Dat terwijl beiden een verhogend effect kunnen hebben op de waarde van uw woning.

Tuinkamer zadeldak schuifwand

Onze sterktes

Volledig eigen productie

Al onze serres en glassystemen worden volledig in eigen beheer geproduceerd, van ontwerp tot nazorg. Gegarandeerd hoge kwaliteit.

Maatwerk oplossingen

Geen huis is hetzelfde en iedereen heeft andere wensen bij de aanschaf van een serre, lichtstraat of tuinkamer. Daarom zijn al onze producten maatwerkoplossingen.

Sinds 1973

Door onze jarenlange ervaring met de productie en innovatie van serres en glassystemen, zijn we altijd in staat een vakkundig advies op maat te geven.

Een glazen tuinkamer van Ter Huurne: kies voor kwaliteit

Al jaren heeft Ter Huurne het gehele traject van advies tot nazorg van tuinkamers volledig in eigen beheer. Zo bent u gedurende het hele proces – van ontwerp tot oplevering – verzekerd van kwalitatief maatwerk!

Kies uw eigen stijl

Het voordeel van een tuinkamer is dat u deze vaak geheel naar uw eigen smaak kunt samenstellen. Natuurlijk moet daarbij rekening gehouden worden met de afmetingen van uw tuin en de wensen die u heeft, maar u heeft veel keuzemogelijkheden. Bij Ter Huurne kunt u kiezen uit verschillende soorten daksystemen. Welke vorm dak past het beste bij uw woning? Onze adviseurs denken daar graag over mee.

Offerte aanvragen

Tuinkamer

Glazen schuifdeuren

Kenmerkend voor een glazen tuinkamer is dat deze beschikt over glazen schuifdeuren. Wanneer het buiten nog fris is, zit u zo heerlijk beschut voor wind en regen. En gaat de zon flink schijnen? Dan schuift u deze glazen schuifdeuren eenvoudig open en maakt u van uw tuinkamer eenvoudig een overkapping! Al onze glazen tuinkamers bestaan standaard uit stevig veiligheidsglas.

Keuze uit verschillende profielen

Alle tuinkamers van Ter Huurne worden voorzien van hoogwaardige aluminium profielen. Aluminium heeft verschillende voordelen bij het bouwen van een tuinkamer van glas. Zo is het ondanks zijn sterke karakter een enorm licht materiaal, waardoor ook het werken met smalle profielen mogelijk is. Zo blijft er meer ruimte over voor het belangrijkste onderdeel van een glazen tuinkamer: het glas! Daarnaast is aluminium een onwijs duurzaam materiaal, dat goed bestand is tegen invloeden van buitenaf én bijna geheel recyclebaar is. Ten slotte is aluminium bijna geheel onderhoudsvrij, zodat u er weinig omkijken naar heeft. Al onze aluminium profielen worden voorzien van een beschermende poedercoating, waarvan u de kleur zelf kunt kiezen. Gaat u voor klassiek wit? Of toch liever voor een moderne zwart steellook? De keuze is aan u.

De inrichting van uw glazen tuinkamer

Ook voor de inrichting van uw glazen tuinkamer heeft u bij Ter Huurne de keuze uit verschillende mogelijkheden. Zo beschikken wij bijvoorbeeld over hoogwaardige zonwering en verlichtingssystemen.

Offerte aanvragen

Creëer extra sfeer met verlichting

Door het gebruik van verlichtingssystemen zoals LED-spots, creëert u eenvoudig extra sfeer in uw glazen tuinkamer. Voortaan kunt u dus ook ’s avonds genieten van het buitengevoel!

Blijf er warmpjes bij zitten

Een glazen tuinkamer wordt niet opgebouwd als geïsoleerd systeem. Dat zorgt ervoor dat het ’s avonds soms behoorlijk kan afkoelen in een tuinkamer – zeker wanneer het al najaar is. Door te kiezen voor een verwarmingssysteem zorgt u toch voor de nodige warmte in uw tuinkamer.

Accessoires voor Glazen tuinkamer

Grijze zonwering schuifpui over lessenaars dak witte serre

Zonwering

Meer Informatie
serre wolfseind dak

Verlichting

Meer Informatie

Gegarandeerd lange levensduur

Alle glazen tuinkamers van Ter Huurne worden geheel in eigen beheer ontworpen, geproduceerd en gemonteerd. Zo bent u verzekerd van kwaliteit én maatwerk. En door het gebruik van hoogwaardige materialen zoals aluminium en veiligheidsglas, hebben al onze glazen tuinkamers gegarandeerd een lange levensduur. Om extra onbezorgd te kunnen genieten van het buitengevoel van een tuinkamer, krijgt u bij Ter Huurne standaard 10 jaar garantie op de montage van uw tuinkamer.

Is een vergunning nodig voor een tuinkamer van glas?

Meestal kan een glazen tuinkamer zonder vergunning geplaatst worden – zeker wanneer het gaat om een tuinkamer aan de achterkant van uw woning. Hierbij geldt alleen dat een tuinkamer niet meer dan vier meter diep mag zijn. Wilt u dat wel of wenst u graag een tuinkamer van glas aan de voorkant van uw woning? Dan zoeken de adviseurs van Ter Huurne graag voor u uit of u een vergunning nodig heeft. Natuurlijk helpen wij ook bij het aanvragen van zo’n vergunning.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken