Verlichting in de lichtstraat: wat zijn de mogelijkheden?

Een lichtstraat is de ideale manier om je woning te voorzien van meer natuurlijke lichtinval. Maar wat als de zon onder gaat en er steeds minder licht door het glas naar binnen valt? Dan is verlichting in de lichtstraat een stijlvolle oplossing die jouw ruimte van meer sfeer voorziet. En al helemaal als het om een aanbouw zoals een serre gaat!

Offerte aanvragen

 

Verlichting in de lichtstraat met aluminium vouwwand van glas

Lichtstraat met sfeerverlichting

Lichtstraten zijn bij Ter Huurne verkrijgbaar in tal van soorten en maten. Wij produceren alles in eigen fabriek en kunnen elk product daarom geheel op maat samenstellen. Ook op het gebied van optionele accessoires zoals verlichting bieden wij een ruime keuze. Dat begint al bij de lichtbron.

Ledverlichting is bij onze klanten een vee gekozen optie en dat komt onder meer door de grote energiezuinigheid. LED maakt gebruik van licht emitterende diodes (vandaar de afkorting) en zendt licht uit op het moment dat er elektrische stroom door de elektronische halfgeleidercomponent loopt. Deze techniek zorgt ervoor dat Ledverlichting uiterst zuinig is en lange tijd meegaat.

Showroom afspraak maken

 

LichtstratenInspiratie

Led-spotjes

LED verdient zijn hoge aanschafprijs op lange termijn ruimschoots terug. Maar hoe zit het eigenlijk met Ledverlichting? De reputatie van kil wit licht is tegenwoordig zeker niet meer van toepassing. LED-spotjes zijn ook in warme kleurvarianten verkrijgbaar en is daardoor prima geschikt als sfeerverlichting in een lichtstraat. Wat ons betreft zijn LED-spotjes dus de duidelijke winnaar, maar natuurlijk is uw keuze afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren.

Welk type spots u ook kiest; bij Ter Huurne zorgen we ervoor dat ze op afstand eenvoudig bedienbaar en dimbaar zijn. Bij onze aluminium lichtstraten worden ze gemonteerd in de dakliggers en zijn ze eventueel ook in kleur leverbaar. Standaard leveren wij inclusief bedrading en de benodigde trafo’s, die altijd altijd onzichtbaar (in de holle profielen) worden weggewerkt.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Naar boven