Wat voor carport moet ik bouwen voor mijn camper?

Een camper koop je niet zomaar. Je gaat ermee op vakantie, maar onderneemt er het liefst ook tal van andere leuke activiteiten mee. Het is daarom zonde om je camper zijn dagen vooral te laten slijten in een dure stalling. Beter hou je de camper dicht bij huis, maar dan moet je hem natuurlijk wel goed beschermen. Dat doe je met een speciale camper carport van Ter Huurne.

Offerte aanvragen

 

Aluminium carport met plat glazen dak voor camper

Wat voor carport heb ik nodig voor mijn camper?

Een normale carport is voor veel campers te klein. De breedte is meestal niet zozeer het probleem; het zit hem vooral in de hoogte. Dit is de reden dat je voertuigen zoals campers en caravans vaak onder een zadeldak carport ziet staan.

Een zadeldak is een hoog oplopende dakconstructie waarbij de twee dakschilden bovenin bij de nok samenkomen. Het is het typerende ontwerp van Nederlandse huizendaken met dakpannen, maar wordt dus ook veel gebruikt in carports.

De reden daarvoor is simpel: de extra hoge constructie zonder trekstangen tussen de pilaren zorgt dat de doorrijhoogte zoveel mogelijk blijft behouden. En dat is geen overbodige luxe bij een hoog voertuig zoals een camper.

Ik heb een grote camper; past die wel onder de carport?

Zelfs een carport met een zadeldak is niet altijd geschikt voor gebruik met een camper. Wil je zeker weten dat jouw voertuig onder de constructie past, dan kun je deze het beste op maat laten maken bij een specialist zoals Ter Huurne. Wij ontwikkelen voor jou het ideale ontwerp, fabriceren de camper carport in eigen fabriek en monteren hem ter plekke voor je aan of naast je huis.

De carports van Ter Huurne onderscheiden zich door het gebruik van de beste materialen zoals duurzaam aluminium en gehard veiligheidsglas. Ook bieden wij vele extra opties en accessoires waaronder sfeervolle verlichting. Tot slot maken wij ook gebogen carports voor campers, waarbij we rekening houden met de juiste hoogte en afmetingen.

Showroom afspraak maken

CarportsInspiratie

Heb ik een vergunning nodig voor mijn camper carport?

Weet jij al waar jij je camper carport wilt gaan plaatsen? Zoek dan eerst uit of je hiervoor geen vergunning nodig hebt. De wetgeving op het gebied van carports is gelukkig niet heel streng, waardoor de kans groot is dat je vergunningsvrij kunt bouwen. Toch is dit iets dat je vooraf wilt controleren, om achteraf niet voor onverwachte (en dure) verrassingen te staan.

Hou bij het plaatsen van de camper carport ook rekening met de regels die gelden op het gebied van de maximumoppervlakte en maximumhoogte. Heb je hierover vragen, dan kunnen de specialisten van Ter Huurne deze voor je beantwoorden. Ook kunnen wij een eventuele vergunningsaanvraag geheel voor je verzorgen als deze nodig blijkt.

Meer weten? Bel ons op 053 57 26 145 voor vrijblijvende informatie over een camper carport.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Naar boven