3 redenen om je serre als speelkamer te gebruiken

Je serre kun je op vele manieren gebruiken. Creatieve toepassingen zijn bijvoorbeeld als thuisbioscoop, eetkamer of extra keukenruimte. Maar wist je dat ook steeds meer gezinnen hun aanbouw gebruiken als speelkamer? En dat met groot succes! Een serre als speelkamer gebruiken heeft namelijk de volgende 3 voordelen:

Offerte aanvragen

glazen serre onderbouw

Brug tussen binnen en buiten

Buitenspelen doen kinderen van nature graag. Maar soms zit dat er even niet in, bijvoorbeeld omdat het regent. In dat geval is het superfijn als de kinderen veilig en droog binnen zitten, maar toch in nauw contact staan met het buitenleven. Een serre fungeert sinds jaar en dag als de ultieme brug tussen binnen en buiten en is daarmee een ideale speelruimte voor jonge kinderen.

Een groot voordeel is bovendien de flexibiliteit die de serre biedt als speelkamer. Stopt het met regenen en staan de kinderen te trappelen om naar buiten te gaan? Dan lopen ze met gemak in en uit omdat de serre is voorzien van handige schuif- of vouwdeuren. Wil je een nog groter buitengevoel creëren? Zet dan ook planten neer om de aanbouw een heerlijk groene uitstraling te geven.

Aparte kamer voor speelgoed (en rommel)

Spelen je kinderen nu nog vooral in de woonkamer? Dan ziet deze er aan het einde van de dag waarschijnlijk meer uit als een speelkamer. Als je niet al struikelt over de rondslingerende LEGO, dan word je wel moedeloos van de verf- en kleisporen die je mooie zitbank tot een fleurig maar ook smoezelig geheel maken.

De oplossing is gelukkig simpel: verplaats het spelen naar de speelkamer! De serre is een aparte en geïsoleerde ruimte waar kinderen urenlang comfortabel kunnen spelen. Krijg je aan het einde van de dag bezoek of heb je geen zin meer in lange opruimsessies? Dan ligt de woonkamer er nog spic en span bij en kunnen je kids de volgende dag verder gaan waar ze gebleven waren.

Showroom afspraak maken

SerresInspiratie

Naar boven