Serre glas vervangen: waarop moet je letten?

Een glazen serre is de ideale uitbreiding van je woning. Niet alleen verschaft het je meer (geïsoleerd) vloeroppervlak en dus extra woonruimte, maar ook creëer je meer (natuurlijk) licht en een ruimtelijk gevoel in je woonomgeving. Hoewel een serre van glas in de meeste situaties de beste optie is, zijn er ook andere soorten aanbouwen met vergelijkbare voordelen.

 

Grijze serre met lessenaar dak en vouwwand na het vervangen van het glas

Vervangen van een lichtstraat of lichtkoepel

Heb jij al een aanbouw aan je woning, maar is het geen glazen serre? Dan is de kans groot dat er door het dak van de aanbouw geen of weinig licht naar binnenkomt. In dat geval is het de moeite waard om het dak gedeeltelijk te vervangen door een lichtstraat of lichtkoepel. Hiermee creëer je eenzelfde ruimtelijk gevoel als bij een serre, maar dan zonder dezelfde hoogwaardige isolatie.

Zit er al een lichtstraat of lichtkoepel in het dak van je aanbouw, maar voldoet deze niet langer aan je eisen? Dan kun je deze in zijn geheel laten vervangen door een variant van Ter Huurne. Wij bieden een type lichtstraat aan dat zonder bouwkundige aanpassingen over de bestaande dakopstanden gemonteerd wordt. Inclusief HR++ of triple beglazing voor een maximale isolerende waarde.

Welk type glas in mijn serre?

Ook in glazen serres past Ter Huurne hoogwaardige HR++ of zelfs triple veiligheidsbeglazing toe. Dit in tegenstelling tot andere fabrikanten, die niet altijd met dubbele beglazing werken. Hierdoor zijn de kosten van de uiteindelijke serre weliswaar lager, maar dat geldt ook voor het comfort ervan. Zeker in koude herfst- en wintermaanden is het immers niet aangenaam toeven in een ruimte met een inferieure isolatie.

Bijkomend voordeel van een serre met HR++ beglazing is de lagere maandelijkse energierekening. Dit type glas laat minder warmte door waardoor je op jaarbasis flink kunt merken in de kosten. Heb je een relatief goedkope serre die je energiezuiniger wilt maken, dan is het laten vervangen van het glas dan ook een investering die voor jou de moeite waard kan zijn.

 

SerresInspiratie

Naar boven