• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Aluminium of houten carport: wat moet ik kiezen?

Wil jij een carport laten plaatsen, maar twijfel je nog tussen een aluminium of houten variant? De beste keuze is onder meer afhankelijk van jouw woning, budget en specifieke wensen. Nog los van de uitstraling zijn er immers de nodige verschillen tussen aluminium en houten carports. Hieronder bespreken we de belangrijkste voordelen en nadelen van beide opties.

Offerte aanvragen

 

carport hout, carport aluminium prijzen

Houten carport bouwen: de voor- en nadelen

Een houten carport spreekt veel mensen aan vanwege het robuuste en warme uiterlijk. Er zijn vele houtsoorten in uiteenlopende prijsklassen om uit te kiezen; van dennenhout tot tropisch hardhout. Hierdoor is er voor de carport een brede variatie in stijlen mogelijk en ook zijn de afwerkingsmogelijkheden van hout zeer divers.

Tegelijkertijd heeft een carport van hout ook nadelen. Hout heeft het zwaar te verduren onder weersinvloeden en is hierdoor een materiaal dat veel onderhoud behoeft. Zo moet je het geregeld behandelen met een vochtwerend en beschermend product om houtrot te voorkomen. Ook is een jaarlijkse schilderbeurt geen overbodige luxe om de uitstraling van de carport te behouden.

Hoewel hout in vergelijking met aluminium goedkoop is in de aanschaf, kent het ook een minder langere levensduur. Na verloop van tijd treedt er onvermijdelijk slijtage op en gaat de kwaliteit van een houten carport achteruit. Hierdoor zul je de carport sneller moeten vervangen en kun je op lange termijn alsnog duurder uit zijn dan bij een eenmalige investering in een aluminium carport.

Showroom afspraak maken

Aluminium carport bouwen: de voor- en nadelen

Aluminium carports zijn tegenwoordig aanzienlijk populairder dan houten varianten. Dat heeft meerdere goede redenen, te beginnen met de ongeƫvenaarde stevigheid en levensduur. Aluminium is slijtvast en hierdoor gaat de carport tot in lengte van jaren mee. Ook heb je nauwelijks omkijken naar onderhoud en bespaar je de kosten voor jaarlijks schilderwerk.

Zo gevarieerd als de uitstraling van houten carports, zo divers is ook de uitstraling van aluminium carports. De aluminium profielen zijn te voorzien van elke gewenste RAL-kleur en bieden als extra voordeel hun grote stevigheid in combinatie met een licht gewicht. In tegenstelling tot hout is het hierdoor makkelijker om een lichte constructie met een elegante uitstraling te creƫren.

Het enige nadeel van een aluminium carport is dan ook de hogere prijs. Aan de andere kant: door minder onderhoud en een aanzienlijk langere levensduur verdien je deze kosten op lange termijn weer terug. Een aluminium carport is voor de meeste mensen dan ook de beste keuze. Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Stel ze per of via 053 57 26 145 .

Donker groene carport zadeldak aan zijkant van woning, carport met puntdak