• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Wat zijn de voordelen van een carport met zadeldak?

Carports met zadeldak worden in Nederland steeds populairder. Dat is niet zo vreemd, want dankzij de unieke vorm is dit type carport breed inzetbaar en naast je auto ook geschikt voor bescherming van onder meer jouw camper, caravan of boot. In dit artikel zetten we alle voordelen op een rijtje, zodat je goed geïnformeerd kunt beslissen of je een zadeldak carport wilt kopen:

Offerte aanvragen

 

Donker groene carport zadeldak aan zijkant van woning, carport met puntdak

(Doorrij)hoogte zadeldak carport

Het meest in het oog springende voordeel aan een carport met zadeldak is de bovengemiddelde (doorrij)hoogte. Dankzij het ontbreken van trekstangen tussen de stalen pilaren, blijft er veel verticale ruimte over en passen met name hoge voertuigen makkelijker onder de carport. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een platte carport.

Ondanks de ontbrekende trekstangen, is een zadeldak carport niet kwetsbaarder voor weerselementen of schade dan elk ander carporttype. Bij Ter Huurne voeren wij de carport uit met aluminium koker-dakliggers en extra met staal verstevigde nokken. In combinatie met neopreen afdichting en een geprofileerde goot bent u verzekerd van een bouwwerk dat decennialang meegaat.

Montage (zowel aan gevel als vrijstaand)

Zo duurzaam als een aluminium carport met zadeldak is, zo veelzijdig is deze ook inzetbaar. Dat komt onder meer door de grote afmetingen, die verrassende voordelen en toepassingen met zich meebrengen. Maar ook de flexibele montage zorgt ervoor dat veel huiseigenaren kiezen voor een carportvariant met zadeldak.

Deze kan namelijk zowel los als aan een bestaande gevel van de woning worden gemonteerd. In het eerste geval bespaar je ruimte en kun je de carport naadloos laten opgaan in de uitstraling van je huis. In het tweede geval (bijvoorbeeld van veel buitenruimte) profiteer je van plaatsing op de ideale plek en eventueel meerdere aanrijrichtingen.

Showroom afspraak maken

Maatwerk en accessoires

Dan is er nog een voordeel dat niet alleen geldt voor zadeldak carports. Alle carports die je bij Ter Huurne kunt bestellen worden in eigen fabriek op maat gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen. De ondersteunende kolommen hebben een geïntegreerde hemelwaterafvoer.

Daarnaast is een zadeldak carport uitvoerbaar in de kleur helder of opaal wit en wordt het dak voorzien van veiligheidsglas. Door de met staal verstevigde nokken is de dakconstructie mandragend en bestendig tegen een sneeuwbelasting van 75 kg/m2. Meer weten? Kom vrijblijvend langs in onze showroom en laat je adviseren door onze behulpzame vakmensen.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Carport zadeldak, Carport met puntdak