• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Een voortuin met carport waar moet je op letten

De meeste carportbezitters kiezen voor plaatsing van de carport in hun voortuin. Dit is de meest logische plek, omdat zich in de voortuin vaak de oprit bevindt. Ook sta je na het uit je auto stappen praktisch al voor je voordeur. Overweeg jij ook een carport in de voortuin? Dan zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. Hieronder zetten wij ze voor je op een rijtje.

Offerte aanvragen

 

Een voortuin met brede gebogen aluminium carport met glas bouwen, wat zijn carport maten moet ik kiezen tussen garage of carport

Past een carport wel in mijn voortuin?

Carports zijn er in verschillende maten en daarom is niet elke variant geschikt voor jouw voortuin. Op een kleine tuinoppervlakte kun je alleen een kleine carport plaatsen. Afhankelijk van de tuininrichting kan het ook zo zijn dat je zelfs in een grote voortuin te weinig ruimte hebt voor een carport. De minimaal aanbevolen carportafmetingen zijn 7,2 bij 3,6 meter.

Wij raden daarom altijd aan om goed te kijken naar de beschikbare ruimte, voordat je besluit om een carport te plaatsen. Niet alleen moet er voldoende oppervlakte zijn voor het bouwen van de constructie, maar ook moet de auto voldoende ruimte hebben om te manoeuvreren. Een eenzijdig gedragen carport is een oplossing als een rechte aanrijrichting door de tuininrichting onmogelijk is.

Een carport in de voortuin: wat zegt de wet?

Ook de wetgeving beïnvloedt de plaatsing van de carport in je voortuin. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om zonder vergunning een aanbouw groter dan 30 m2 aan de voorzijde van het huis te plaatsen. Over het algemeen is deze vloeroppervlakte ook niet nodig, maar dat kan veranderen als je een extra brede carport wilt om meerdere voertuigen naast elkaar te parkeren.

Ook aan de hoogte van de carport gelden wettelijke beperkingen. De constructie mag maximaal 3 meter hoog zijn en ook hier geldt dat dit voor de meeste toepassingen ruim voldoende is. Wil je echter een hoger voertuig zoals een camper, caravan of boot stallen, dan is een carport met zadeldak nodig en kan de maximaal toegestane hoogte in het geding komen.

Showroom afspraak maken

Een voortuin met carport beïnvloedt je woningwaarde

Een carport in de voortuin heeft flinke invloed op het aangezicht van de woning. Het verandert de eerste indruk van de voorzijde van het huis. Dat geldt ook in geval van een potentiële verkoop. Niet voor niets worden carports vaak genoemd als een waarde vermeerderende investering in een woning.

Voor het juiste effect is het dan uiteraard wel van belang dat de carport qua ontwerp naadloos aansluit op het huis en de voortuin. Een maatwerk ontwerp en het gebruik van A-klasse materialen spelen hierin een belangrijke rol. Bij Ter Huurne kun je terecht voor meer advies over maatwerk carports, uitgevoerd in hoogwaardig en duurzaam aluminium.

Vragen? Neem dan contact met ons op 053 57 26 145

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Gebogen type prefix aluminium carport overkapping met glas. Omheind met schanskorfmuur met grijze stenen.