• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Hoe een boot overkapping jouw boot beschermt

Als eigenaar van een boot lopen de kosten snel op. Zeker als je hem jaarlijks in een dure stalling plaatst. En hoewel deze afgesloten omgeving weliswaar een goede bescherming biedt, kom je ook met een carport al een heel eind. Een carport beschermt je boot namelijk tegen de meest schadelijke weersinvloeden en is hiermee een voordelig alternatief.

Offerte aanvragen

 

 

Aluminium carport afmetingen met plat glazen dak voor camper carport

Wanneer een overkapping voor je boot?

Een carport is een goed idee als jij je boot zo dicht mogelijk bij huis wilt houden. Dat is bijvoorbeeld handig tijdens het vaarseizoen, maar kan in principe het hele jaar als je flink op stallingskosten wilt besparen. In verband met vorst tijdens de winterperiode is het dan wel aan te raden om de boot goed af te dekken en winterklaar te maken.

Klus jij regelmatig aan je boot? Dan is een carport al helemaal een ideale oplossing. Zo kun je dagelijks naar hartenlust sleutelen, in de wetenschap dat je kostbare bezit in de tussentijd goed beschermd is. Is de carport breed genoeg, dan kun je er naast je boot ook nog eens je auto onder plaatsen.

Showroom afspraak maken

Welke boot overkapping is geschikt voor je boot?

In de praktijk zijn veel carports niet groot genoeg om er een boot (en zeker niet ook nog een auto) onder te kunnen zetten. Dat kan bijvoorbeeld komen omdat de hoogte tekort schiet als de boot buiten het vaarseizoen op een trailer is geplaatst. Bij grotere boten is de breedte daarnaast vaak een probleem.

In veel gevallen heb je voor een optimale bescherming van je boot dan ook een maatwerk carport nodig. Bij Ter Huurne heb je de keuze uit verschillende carportsoorten, die elk hun eigen specifieke voordelen bieden. Zo is de eenzijdig gedragen carport bijvoorbeeld ideaal als je een brede boot hebt of via een draai of zijkant onder de carport komt aanrijden.

Zeer populair bij booteigenaren is ook ons gebogen type prefix. Met een maximale overspanning van maar liefst 5 meter is er in de meest gevallen voldoende ruimte voor zowel de auto als boot naast elkaar. Verder is ons type zadeldak carport geschikt voor boten die op een trailer veel ruimte in de hoogte innemen. Hierdoor is dit type overspanning ook uitstekend geschikt voor campers.

Koop een maatwerk overkapping voor je boot

Op wat voor manier jij je boot ook wilt beschermen; met een carport van Ter Huurne zit je altijd goed. De combinatie van kwalitatief hoogwaardige aluminium profielen en duurzaam veiligheidsglas garandeert een lange levensduur van de carport – en daarmee ook van je boot! Op het gebied van accessoires zijn de opties eindeloos. Meer weten? Kom vrijblijvend langs in onze ruime showroom.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken