• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Hoe gaat het plaatsen van een carport precies in zijn werk?

Een carport beschermt uw voertuig tegen de schadelijke invloeden van het weer en is daarmee een verstandige investering als u niet over een garage beschikt. Bij Ter Huurne kunt u uw gewenste carport op maat laten bouwen. In dit artikel vertellen we welke opties u hierbij zoal heeft en hoe het plaatsen van een carport precies in zijn werk gaat.

Offerte aanvragen

Carport constructie met gebogen dak

Zo gaat het plaatsen van uw carport in zijn werk

Ter Huurne biedt carports aan in uiteenlopende soorten en maten. Hierdoor kunnen wij u in elke situatie een geschikt model bieden op basis van uw specifieke behoeften. U heeft onder meer de keuze uit verschillende varianten: gebogen overkapping, zadelzak, lessenaardak of eenzijdige gedragen. Aan de hand van uw wensen werken wij het exacte ontwerp verder uit.

Een centrale rol in ons ontwerp speelt de fundering van de kolommen van de carport. Hierbij is van belang hoe diep de vaste laag grond onder de bovenste laag (zachte) grond zit. Dit bepaalt of we met betonpoeren werken of dat we een schroeffundering kunnen toepassen. Die laatste passen we alleen toe dieper dan één meter onder het maaiveld.

Omdat u uw carport bij Ter Huurne op maat laat ontwerpen, heeft u ook de mogelijkheid om aanvullende functionaliteiten toe te voegen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld spotjes in de dakliggers monteren, die de overkapping voorzien van sfeervol en praktisch licht. We brengen de spotjes aan tijdens het plaatsen van de constructie, waarbij we de elektrokabels in de aluminium kokers wegwerken.

Carport laten plaatsen: vrijstaand of tegen de gevel?

Afhankelijk van uw wensen is het mogelijk om de carport vrijstaand te plaatsen. In dat geval komt het gebogen dak van aluminium geheel op kolommen te staan. Deze worden standaard onder de goten bevestigd, omdat deze de draagconstructie voor het dak vormen. Bij de goten kunnen we een vrije overspanning tot wel circa 6 meter creëren. Naast vrijstaande plaatsing, kunt u de carport door Ter Huurne ook tegen de gevel laten plaatsen. Wij kunnen zowel de gootzijde als de gebogen zijde tegen de gevel van uw woning monteren. Als deze sterk genoeg is, zijn er geen kolommen aan die zijde nodig. In dat geval maken we stalen draagconsoles die met behulp van keilbouten aan de gevel worden bevestigd.

De goot van de carportconstructie kan vervolgens op de draagconsoles worden gelegd. Na het plaatsen van de carport, brengen wij het veiligheidsglas en de hemelwaterafvoeren aan. Hierdoor beschikt u over een overkapping op maat die aan de modernste standaarden voldoet.

Wilt u meer weten over hoe het plaatsen van een carport precies in zijn werk gaat en klik hier voor meer carport voorbeelden? Neem contact op voor meer informatie via 053 57 26 145  of mail naar . Onze specialisten staan u graag te woord.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

 

Carports inspiratie

5 foto’s 
Carport preifix Carport preifix Vrijstaande Carport prefix Carport prefix Carport prefix

Carport prefix gebogen

2 foto’s 
Carport met zijwand Carport met zijwand

Carport met zijwand

3 foto’s 
Witte carport buitenaanzicht Witte carport buitenaanzicht Witte carport buitenaanzicht

Carport maatwerk

3 foto’s 
Grijze carport Zijaansluiting Grijze carport zijaansluiting Grijze carport zijaansluiting

Carport

2 foto’s 
Zwarte gebogen carport voor zwarte houten garage. Vooraanzicht van grijze gebogen carport tegen zwarte houten garage

Carport vrijstaande garage

4 foto’s 
Vooraanzicht van dubbele gebogen aluminium carport met glas tegen witte stenen garage met groene deuren. Bovenaanzicht van dubbele gebogen aluminium carport met glas tegen witte stenen garage met groene deuren. Dubbele met glas gebogen aluminium carport kopen zonder condens onder carport Dubbele gebogen carport met glas naast zwarte houten schuur met witte auto onder de carport

Dubbel gebogen Carport