• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Hoe kan ik mijn tuinkamer het beste verwarmen?

Een tuinkamer is het ideale compromis tussen een open veranda en een serre. In tegenstelling tot een reguliere overkapping biedt een tuinkamer beschutting tegen wind en regen, maar hij is niet (zoals een serre) geïsoleerd. En dat betekent dat het er in het najaar of de winter soms gemeen koud kan worden. Gelukkig is de oplossing simpel in de vorm van verwarming.

Offerte aanvragen

 

Tuinkamer schuifwand steellook

Waarom mijn tuinkamer verwarmen?

Hoe koud het exact wordt in een tuinkamer, hangt af van de weersomstandigheden en de gebruikte materialen in de aanbouw. Kwalitatief hoogwaardige tuinkamers zoals die van Ter Huurne bestaan uit een solide basis van aluminium profielen met daartussenin hardglazen schuif- of vouwwanden. Dankzij een professionele afwerking en goede aansluiting gaat het niet snel tochten in de ruimte.

Dit is anders bij tuinkamers die door een hobbyist zijn geplaatst of die gebruik maken van mindere materialen. Zelfs als de ruimte is afgesloten kan het op frisse zomeravonden te koud worden om er aangenaam te vertoeven. En in hartje winter geldt dat zelfs voor de allerbeste tuinkamer. In dat geval is het verwarmen ervan de enige optie voor een comfortabel verblijf.

Hoe mijn tuinkamer verwarmen?

Een tuinkamer verwarmen kan op verschillende manieren. In het verleden werd vaak gekozen voor gaskachels, maar tegenwoordig is een elektrische kachel een beter alternatief.

Een Heather kenmerkt zich door innovatieve infrarood-korte golftechnologie. De hoogfrequente warmtegolven doordringen de lucht zonder deze te verwarmen en werken hierdoor zeer effectief en efficiënt.

Tuinkamer dakdoorvoer foto van binnenzuide

Hoe plaats ik verwarming in mijn tuinkamer?

Direct na het inschakelen zorgt een Heather voor een aangename verspreiding van de warmte. Zo hoef je in koude omstandigheden nooit lang te wachten totdat het in je tuinkamer lekker warm is. De Heather kan het beste gemonteerd worden aan de voorzijde van de tuinkamer, omdat dit de plek is waar de meeste kou vandaan komt. Dit is ook de reden dat onze specialisten adviseren om geen open verbinding met de woonkamer te creëren (dit kan wel probleemloos bij een geïsoleerde serre). Daarnaast is het belangrijk om de tuinkamer voldoende te ventileren om condensvorming op de ramen tegen te gaan.