• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Kleine of grote serre laten aanbouwen?

Wil jij een serre laten aanbouwen? Dan heb je – zeker bij Ter Huurne – veel verschillende keuzes. Een belangrijke keuze is onder meer het formaat van de aanbouw. Ga je voor een kleine of juist een grote serre? Beide varianten hebben hun eigen voordelen en nadelen. Hieronder sommen we op waarmee je rekening moet houden bij het maken van je keuze:

Offerte aanvragen

Serre laten aanbouwen
Een serre in Vriezeveen laten aanbouwen

Een grote serre ligt aan de grootte van de tuin

Je gedroomde serre kan nog zo ruim zijn; als hij in werkelijkheid niet in je tuin past, blijft het bij een droom. Zelfs als je wel de ruimte hebt voor een grote aanbouw, is het de vraag of deze altijd wenselijk is. Misschien wil je bijvoorbeeld meer buitenruimte overhouden of een pad vrijhouden naar de garage. Bij Ter Huurne laten we daarom altijd zien hoeveel ruimte een ontwerp inneemt.

Bouwstijl van je huis bepaalt welke serre

Woon je in een groot Victoriaans landhuis? Dan sluit een grote serre in Victoriaanse stijl hier natuurlijk naadloos op aan. Heel anders is dat als je in een smal rijtjeshuis woont. Een kleine serre is dan een keuze die de optische balans tussen woning en aanbouw beter bewaart. Staar je daarom nooit blind op een mooi serreontwerp alleen, maar kijk altijd naar het totaalplaatje.

Gebruiks- en woonwensen

Weet je al hoe je de serre wilt gaan gebruiken? Bij gebruik als eetkamer moet je er een grote eettafel met ruimte voor alle gezinsleden (en eventueel gasten) in kwijt. Het is dan logisch dat je kiest voor een wat ruimere aanbouw. Wil je vooral in je eentje uren doorbrengen in de serre (bijvoorbeeld om op je gemak een boek te lezen), dan volstaat een kleine aanbouw in vrijwel alle gevallen.

Showroom afspraak maken

Hoogte van je budget

Hoe groter je serre, hoe meer materialen en arbeidsuren erin gaan zitten. Het is dan ook logisch dat een grote serre vaak wat duurder uitvalt dan een kleine. Toch is het niet direct zo dat een twee keer zo grote aanbouw ook twee keer zoveel kost. Het is daarom aan jou om af te wegen tot welke financiële grenzen jij je budget op wilt rekken.

Type grote serre of kleine serre

Ga je voor een ouderwetse afgesloten serre van goedkope materialen? Of kies je voor een dunne aluminium constructie met veel glaspartijen en schuif- en vouwwanden? In het tweede geval kun je qua grootte alle kanten op. Want door de overdaad aan natuurlijke lichtinval oogt zelfs een kleine serre ruim. En bij een grotere serre compenseren de schuifbare deuren de weggevallen tuinruimte.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken