• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Nieuwe of tweedehands carport kopen?

Weinig zaken bieden zoveel gemak als een carport aan huis. Ook in de huidige periode, op de valreep van de winter, zijn de voordelen legio. Een carport verhoogt de waarde van je huis, verlengt de levensduur van je auto en kan zelfs dienen als multifunctionele overdekte buitenruimte. Maar koop je een carport nu het beste nieuw of tweedehands? Hieronder lees je ons advies.

Offerte aanvragen

Luxe carport tussen 2 huizen met verlichting en glas, dit is geen gebuikte caport

Voordelen van een tweedehands carport

Het kopen van een gebruikte in plaats van een nieuwe carport heeft een groot voor de hand liggend voordeel: je bespaart er de nodige kosten mee. Alleen al op internet vind je talloze voorbeelden van tweedehands carports die relatief goedkoop van de hand worden gedaan. Ook buren onderling willen nog wel eens een gebruikte carport aan elkaar verkopen tegen een vriendelijk prijsje.

Het aanschaffen van een tweedehands carport is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Door carportmaterialen opnieuw te gebruiken, schenk je ze een tweede leven en weet je zeker dat je niet bijdraagt aan belasting van het milieu. Dat is een geruststellende gedachte voor iedereen die graag zijn steentje bijdraagt op het gebied van duurzaamheid.

Nadelen van een gebruikte carport

Logischerwijs zijn er ook nadelen verbonden aan een gebruikte carport. Een belangrijk aandachtspunt is de veiligheid, want je wilt geen concessies doen aan de structurele integriteit van een bouwwerk als dit. De meeste carports zijn echter ontworpen om één keer gemonteerd te worden en vervolgens op dezelfde plek te blijven.

Bij het opnieuw opbouwen van een eerder gebruikte carport, kan het dan ook zijn dat de onderdelen niet meer zo goed aansluiten. Dit kan bijvoorbeeld komen door de grond waarop je bouwt, die waarschijnlijk anders is dan op de oude locatie. Besef hierbij goed dat de weersomstandigheden je carport tot het uiterste zullen testen en je geen garanties hebt over de veiligheid en levensduur.

Showroom afspraak maken

Carports inspiratie

5 foto’s 
Carport preifix Carport preifix Vrijstaande Carport prefix Carport prefix Carport prefix

Carport prefix gebogen

2 foto’s 
Carport met zijwand Carport met zijwand

Carport met zijwand

3 foto’s 
Witte carport buitenaanzicht Witte carport buitenaanzicht Witte carport buitenaanzicht

Carport maatwerk

3 foto’s 
Grijze carport Zijaansluiting Grijze carport zijaansluiting Grijze carport zijaansluiting

Carport

2 foto’s 
Zwarte gebogen carport voor zwarte houten garage. Vooraanzicht van grijze gebogen carport tegen zwarte houten garage

Carport vrijstaande garage

4 foto’s 
Vooraanzicht van dubbele gebogen aluminium carport met glas tegen witte stenen garage met groene deuren. Bovenaanzicht van dubbele gebogen aluminium carport met glas tegen witte stenen garage met groene deuren. Dubbele met glas gebogen aluminium carport kopen zonder condens onder carport Dubbele gebogen carport met glas naast zwarte houten schuur met witte auto onder de carport

Dubbel gebogen Carport

Is het verstandig om een gebruikte carport te kopen?

Naast het veiligheidsaspect, heeft een nieuwe carport natuurlijk nog vele andere voordelen ten opzichte van een tweedehands variant. Zo weet je bijvoorbeeld zeker dat alle onderdelen nieuw zijn en hierdoor onbeschadigd zijn als je ze koopt. Ook kun je een nieuwe carport volledig naar eigen wens laten ontwerpen en bij Ter Huurne in elke gewenste RAL-kleur laten uitvoeren.

Bij een carport krijg je over het algemeen waarvoor je betaalt. Dat betekent dat je van een nieuwe carport nauwelijks onderhoud hebt en tot in lengte van jaren kunt genieten, terwijl bij een gebruikte carport de kans op problemen groter is en je deze eerder zal moeten vervangen. Voor de meeste mensen geldt daarom dat een nieuwe carport verreweg de veiligste en beste keuze is.

Benieuwd wat de opties zijn? Maak vrijblijvend een afspraak voor een bezichtiging in onze showroom via 053 57 26 145 .

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken