• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Carport met puntdak of zadeldak: wat is het verschil?

Een van de eerste zaken die opvalt aan een carport is het dak. Een dak is niet alleen een blikvanger, maar zegt ook veel over de functionaliteit van een carport. Carportdaken zijn er in verschillende varianten waaronder het zadeldak, platte dak en puntdak. Welke variant het beste is? Wij zetten hieronder de verschillen op een rijtje.

Offerte aanvragen

 

Donker groene carport zadeldak aan zijkant van woning, carport met puntdak

Wat is het verschil tussen een carport met puntdak en zadeldak?

Een zadeldak is misschien wel het bekendste daktype dat er bestaat. Dit dak kenmerkt zich door zijn twee dakschilden die aan de bovenzijde bij de nok samenkomen. In Nederland kennen wij dit type dak met name van particuliere woningen. Vaak zijn deze voorzien van een zadeldak met dakpannen of een andere dakbedekking.

Een minder populair daktype is het puntdak. Dit dak kenmerkt zich door zijn minimaal vier driehoekige dakschilden die aan de bovenzijde samenkomen in één punt. Het puntdak staat daarom ook wel bekend als het tentdak. In tegenstelling tot het zadeldak komt het puntdak in ons land relatief weinig voor in zowel particuliere woningen als carports.

Aluminium carport met puntdak of zadeldak kopen?

Wat zijn nu de voordelen van elk daktype? Over die van het puntdak kunnen we kort zijn: dat zijn er niet veel. De steile dakvlakken zorgen voor een goede afvoer van regenwater, maar resulteren ook in weinig functionele ruimte onder het dak. Dit maakt een zadeldak voor een carport in vrijwel alle gevallen de betere optie. De voordelen van zadeldaken zijn immers legio.

Om te beginnen deelt een zadeldak de goede waterafvoer van het puntdak. Verschillen zijn er ook. Zo staan zadeldaken bekend om hun uitstekende windbestendigheid en verzekert de unieke vorm met twee dakschilden je van veel bruikbare ruimte in je carport. Deze kan effectief benut worden door bijvoorbeeld een caravan of ander hoog voertuig te plaatsen.

Showroom afspraak maken

Grote carport op maat met zadeldak

Wil jij ook een carport met zadeldak? Bij Ter Huurne maken we aluminium carports met een optimale doorrijhoogte. Dat komt omdat wij onder het zadeldak geen trekstangen tussen de stalen pilaren plaatsen. Bovendien produceren wij onze carports geheel op maat en kunnen wij deze qua maatvoering geheel aanpassen op basis van jouw specifieke wensen.

Twijfel je nog of een carport met zadeldak voor jou de beste keuze is? Ook onze carports met lessenaardak zijn zeer populair. Door de eenzijdige montage tegen de gevel garanderen ook deze je van een optimale doorrijhoogte. Voordeel van een carport met zadeldak is dat deze ook los geplaatst kan worden. Meer weten? Bel ons op 053 57 26 145 .

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Carport zadeldak, Carport met puntdak