• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Serre vervangen

Denkt u eraan om uw bestaande serre te vervangen of te verduurzamen? De vakmensen van Ter Huurne denken graag met u mee. De bekende voordelen van een serre zijn u al bekend: een complete serre vergroot het woongenot met daglicht en u heeft een extra leefruimte tot uw beschikking. Maar u heeft al een serre, dus daarmee vertellen wij niets nieuws.

Wellicht is uw serre destijds door uzelf gebouwd en is deze al enige tijd aan vervanging toe. U voelt in de winter al snel dat het er heel koud kan worden en er ontstaan misschien vochtplekken wanneer het veel regent. Zijn er al meerdere reparaties uitgevoerd en is er verder niets meer aan te doen? Dan is het waarschijnlijk een goed moment om uw serre te laten vervangen.

Offerte aanvragen

Serre duurzaam vervangen

Waarom een Serre vervangen?

Een serre heeft niet het eeuwige leven, afhankelijk van de kwaliteit en de gekozen materialen komt er altijd wel een moment dat deze vervangen zou moeten worden. Wanneer het gaat om een houten serre zal dit eerder zijn, omdat deze gevoeliger zijn voor weersinvloeden en slijtage. Verder waren de kwaliteit en de isolatiewaardes van de materialen 10 jaar geleden minder hoogwaardig dan nu.

Wanneer wij uw serre vervangen, bouwen wij deze uit hoogwaardig en duurzaam aluminium en isolatieglas. Het voordeel van deze materialen is de lange levensduur.  Uw duurzame nieuwe serre gaat weer decennialang mee. Een ander voordeel is het onderhoud. Aluminium staat bekend als onderhoudsvrij, onderhoudsarm wordt ook vaak genoemd. Misschien bent u met een bestaande houten serre en kozijnen ieder jaar druk met schuren, plamuren en opnieuw lakken. Bij een aluminium serre is dit niet nodig, af en toe de serre schoon maken is waar het dan op neer komt.

Wanneer u heeft besloten de serre te vervangen, kunt u ook direct er over nadenken of de stijl van de serre nog wel past bij de stijl van uw huis en uw wensen. U kunt kiezen voor een moderne strakke serre met een schuifpui. Maar het is ook mogelijk om voor een andere stijl te gaan, bijvoorbeeld klassiek Engels met openslaande deuren.

Serre vervangen voor een beter klimaat

U las het al even in onze inleiding, misschien wordt het snel koud in de winter en heeft u het idee dat u zoals men het mooi zegt, stookt voor de mussen. Met een duurzame professionele serre met geïsoleerde schuif- vouw- of draaideuren heeft u dit probleem niet meer. Geen tocht meer, maar ventileren met frisse lucht als keuze.

En om nog terug te komen op de kou, heeft de bestaande serre nog enkel glas of HR+? Dan is het niet gek dat het bijna niet warm te krijgen is. De warmte gaat gemakkelijk verloren bij enkelglas en HR+. De nieuwe serre wordt voorzien van HR++ glas, en kan zelfs uitgevoerd worden met triple glas (HR+++). Dit zorgt voor een lagere energierekening en een prettiger klimaat.

Showroom afspraak maken

Isolatiewaarde serre

Een oude serre heeft vaak last van condensvorming. Dat komt doordat er in de ruimte geen of weinig ventilatie is. Daardoor is de ruimte grotendeels afgesloten en is er sprake van een groot temperatuur verschil tussen binnen en buiten. Een aluminium serres van ter Huurne zorgt voor een goed binnen klimaat d.m.v. van goed geïsoleerde profielen en standaard HR++ glas. Er zijn verschillende opties mogelijk zoals ventilatie roosters, zon- en warmtewerend HR ++ glas of Triple glas. Dit zorgt voor een grotere aanvoer van frisse lucht en daarmee een aangenamer binnenklimaat.

Serre dak van polycarbonaat

Vroeger werden veel serres voorzien van een polycarbonaat dak. Dit materiaal heeft als voornaamste voordeel dat het goedkoper is dan glas. Hier staat tegenover dat polycarbonaat minder licht doorlaat. De nadelen van de verminderde lichtinval zijn voor de meeste mensen groter: de serre oogt minder ruimtelijk en ook ontbreekt het echte buitengevoel. Vaak is een serredak van glas uitgevoerd in zon en warmetwerend glas daarom een betere optie. Een glazen dak maakt bovendien een stuk minder lawaai als het regent dan een variant van polycarbonaat. Polycarbonaat is lichter dan glas waardoor het vaak niet mogelijk is om de platen te vervangen voor glas. Daarom is het vaak noodzakelijk om het dak volledig te vervangen.

Materiaal serre

Aluminium is redelijk licht van gewicht en heeft een grote draagkracht. Hierdoor zijn aluminium serres duurzaam, sterk en hebben relatief weinig onderhoud nodig. Houten serres daar in tegen vergen jaarlijks schilder onderhoud.

Waardevermeerdering

Een oude serre vervangen voor een goed geïsoleerde aluminium variant zorgt voor een waarde vermeerdering van uw huis. Maar vergroot vooral het woongenot! Naast het bouwen van nieuwe maatwerk serres, vervangen we ook oude serres. Wij zijn een professionele partij en denken graag met u mee! Wilt u meer informatie of een afspraak in onze showroom klik dan hier. Voor meer inspiratie kijk op onze inspiratie pagina’s of download ons inspiratiemagazine.

Serres inspiratie

4 foto’s 
Serre openslaande deuren Serre openslaande deuren Serre zonwering 1 Serre zonwering 1

Serre met stolpdeuren en zonwering

4 foto’s 
Serre restaurant Serre vouwwand Serre vouwwand Serre Terschelling binnenaanzicht

Serre Vouwwand restaurant

6 foto’s 
Serre schuifpui mat zwart Serre schuifpui Serre schuifpui Serre Zwolle buitenaanzicht Serre schuifpui Serre Zwolle buitenaanzicht

Serre mat zwart met 3delige schuifpui

8 foto’s 
Serre Vriezeveen Serre Vriezeveen Serre Vriezeveen Een serre in Vriezeveen laten aanbouwen Serre Vriezeveen Serre Vriezeveen Serre Vriezeveen Serre Vriezeveen donker

Serre 3-delige schuifwand

7 foto’s 
Serre op het dak Serre duurzaam vervangen serre duurzaam vervangen Serre dakterras Dakterras Serre met Superglide kozijnen en vouwwanden

Serre dakterras/ balkon

3 foto’s 
Serre stolpdeur Serre stolpdeur spie Serre stolpdeur

Serre aluminium stolpdeur

2 foto’s 
Serre geïntegreerd in pannendak hoogrendementsglas

Serre geïntegreerd in pannendak

2 foto’s 
Serre terrasoverkapping Serre met daarnaast een terrasoverkapping met lessenaarsdak

Serre met overkapping

5 foto’s 
Exclusieve serre met een steellook Serre steellook Lichtstraat dakraam serre Serrebouw, kosten serre. serre aanbouw kosten Serre steellook met geïsoleerde schuifdeur

Serre zadeldak lichtstraat

6 foto’s 
Serre met een vouwwand van glas Serre vouwwand Serre vouwwand van glas Serre vouwwand Serre vouwwand Grijze serre met lessenaar dak en vouwwand na het vervangen van het glas

Serre vouwwand

6 foto’s 
Witte serre type zadeldak tussen twee woningen. Serre Vouwwand Serre vouwwand Serre wintertuin zadeldak Serre zadeldak

Serre wintertuin

4 foto’s 
Serre met een zadeldak vanaf de buitzijde genomen Serre platdak-knik Zwarte serre met schuifpui 4-delig Uitbouw aluminium schuifpui met plat dak knik

Serre platdak knik

Laat de serre vervangen door Ter Huurne

Waar wacht u nog op? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden om uw bestaande oude serre te laten vervangen voor een nieuwe duurzame variant van Ter Huurne Serres & Glassystemen. Wij hebben meer dan 50 jaar ervaring in het ontwikkelen, produceren en plaatsen van maatwerk serres, lichtstraten, tuinkamers en terrasoverkappingen.

Wij denken graag met u mee vanaf uw idee, tot en met het demonteren van de bestaande serre en het plaatsen van de nieuwe. Wij staan voor creativiteit, duurzame kwaliteit en vakmanschap.

Bent u na het lezen van deze informatie enthousiast geworden?  Vraag dan hier een om een offerte aanvraag. Heeft u nog vragen over het vervangen van serres, of een van onze andere producten, neem dan contact op via 053-5726145 of via info@terhuurnebv.nl.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken