Waarom moet ik mijn serre ventileren?

Nu Nederland officieel in een hittegolf zit, heb je meer dan ooit behoefte aan frisse lucht in je serre. Maar er zijn nog meer redenen om een aanbouw regelmatig te ventileren. In dit artikel noemen we de 3 belangrijkste motieven voor geregelde ventilatie en lichten we toe hoe je je serre het beste kunt ventileren voor een gezond en aangenaam binnenklimaat.

Offerte aanvragen

serre ventileren

1). hou de temperatuur in de serre aangenaam

In hartje zomer kunnen de temperaturen in je serre ongewenst hoog oplopen. Dat is al helemaal het geval tijdens een hittegolf en als je aanbouw bijvoorbeeld op het zuiden ligt. De oriëntatie van een serre heeft grote invloed op het binnenklimaat en daarmee op het gebruikscomfort van de ruimte.

Regelmatige ventilatie van je serre zorgt dat warme lucht kan ontsnappen en koelere lucht naar binnen kan stromen. Belangrijk is dan natuurlijk wel dat je op de juiste momenten ventileert. Onderaan dit artikel gaan we hier dieper op in.

2). zorg voor een goede luchtkwaliteit

Een serre koop je niet alleen als uitbreiding van je woonruimte, maar ook als waardevolle toevoeging op je buitenruimte. Het echte buitengevoel ervaar je in een aanbouw echter alleen als de lucht net zo fris en koel is als buiten.

Ventileer je de serre niet genoeg? Dan krijgen stof en andere deeltjes de kans om zich in de lucht op te bouwen en zul je deze inademen. Regelmatige ventilatie voorkomt dit en zorgt ervoor dat de lucht die je inademt een stuk verser en gezonder is.

Showroom afspraak maken

SerresInspiratie

3). voorkom condensvorming in je serre

Condensvorming is een veelvoorkomend probleem in serres. Je zult er tijdens deze hittegolf geen last van hebben, maar wel in de koudere perioden van het jaar. Dat komt door de warme luchtstroom vanuit warmere gedeelten van het huis naar de vaak koudere serre.

Warme lucht kan meer vocht vasthouden dan koude lucht, waardoor er condensvorming op de ramen ontstaat zodra de warme lucht je serre binnenkomt. Goede ventilatie zorgt ervoor dat de warme lucht uit de aanbouw kan stromen en zo binnen geen condens veroorzaakt.

Hoe moet ik mijn serre ventileren?

Voor een optimale ventilatie raden we een serre aan met een geïsoleerde glazen schuif- of vouwwand. Ventileren wordt zo een koud kunstje en geeft je een optimale controle over het binnenklimaat in je aanbouw.

Zeer belangrijk is wel de timing van de ventilatie, met name in de huidige warme maanden van het jaar. Hou voor een zo koel mogelijk binnenklimaat de deuren overdag gesloten en open ze ’s avonds. Zo kan de koelere avondlucht naar binnenstromen en de warme lucht naar buiten.

Meer weten over onze serres? Maak vrijblijvend een afspraak voor een bezoek aan onze showroom! Bel ons op 053 57 26 145 of stuur een mailtje naar .

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Naar boven