5 verrassende voordelen van carports (hier heb je nog niet aan gedacht!)

Carport

De voordelen van een carport zijn iedereen duidelijk. En al helemaal die van een aluminium variant. Denk alleen al aan een verhoogde levensduur van je auto, het makkelijke dagelijkse gebruik en de betaalbaarheid in vergelijking met een garage. Maar wat heb je eigenlijk nog meer aan een carport? Dit zijn 5 verrassende en creatieve voordelen waar je zelf waarschijnlijk nog niet aan hebt gedacht:

Goedkope overdekte buitenruimte

We geven het direct toe: als je beschut wilt genieten van je buitenruimte, gaat er niets boven een serre. Maar heb je al een carport staan en is het bij jou de laatste tijd ook zulk mooi zomerweer? Dan is de carport misschien wel een ideale tussenoplossing. Zet comfortabele stoelen en tafels neer en zet ’s avonds gezellig de verlichting aan. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!

Schaduw voor spelende kinderen

Ben jij de gelukkige eigenaar van een huis met een tuin op het zuiden? Hartstikke fijn natuurlijk, maar bij de tropische temperaturen van de laatste tijd wel een beetje veel van het goede. Zoek tijdelijk schaduw onder het dak van de carport, waar de wind zijn aangename koelte onderdoor blaast. Ook leuk: zet het zwembadje van de kinderen er neer, zodat ze in de schaduw eindeloos kunnen spelen.

Naar boven