• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

5 verrassende voordelen van carports (hier heb je nog niet aan gedacht!)

De voordelen van een carport zijn iedereen duidelijk. En al helemaal die van een aluminium variant. Denk alleen al aan een verhoogde levensduur van je auto, het makkelijke dagelijkse gebruik en de betaalbaarheid in vergelijking met een garage.

Maar wat heb je eigenlijk nog meer aan een carport? Dit zijn 5 verrassende en creatieve voordelen waar je zelf waarschijnlijk nog niet aan hebt gedacht:

Voordelen carport met zwart aluminium gebogen dak op een oprit in de voortuin

1. Goedkope overdekte buitenruimte

We geven het direct toe: als je beschut wilt genieten van je buitenruimte, gaat er niets boven een serre. Maar heb je al een carport staan en is het bij jou de laatste tijd ook zulk mooi zomerweer? Dan is de carport misschien wel een ideale tussenoplossing. Zet comfortabele stoelen en tafels neer en zet ’s avonds gezellig de verlichting aan. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!

2. Schaduw voor spelende kinderen

Ben jij de gelukkige eigenaar van een huis met een tuin op het zuiden? Hartstikke fijn natuurlijk, maar bij de tropische temperaturen van de laatste tijd wel een beetje veel van het goede. Zoek tijdelijk schaduw onder het dak van de carport, waar de wind zijn aangename koelte onderdoor blaast. Ook leuk: zet het zwembadje van de kinderen er neer, zodat ze in de schaduw eindeloos kunnen spelen.

3. Een hogere verkoopprijs voor je huis

Een serre kan de waarde van je huis verhogen. Maar dat geldt net zo goed voor een carport. Zeker als je woning geen garage heeft, is het voor potentiële kopers een prettig idee dat ze hun auto toch dicht aan huis kunnen parkeren. Afhankelijk van het type carport geldt dat zelfs ook voor hun camper, caravan of boot. Dit verhoogt de vraagprijs van je woning zonder twijfel.

4. Kleinere kans op auto-inbraak en vandalisme

Dit voordeel is natuurlijk heel logisch. Een inbreker of vandaal wil het liefst ongezien zijn werk doen. Dat gaat een stuk makkelijker als een auto in de straat is geparkeerd (en soms zelfs een aantal straten verderop). Het parkeren van je auto onder de carport aan je woning maakt hem een minder aantrekkelijk doelwit voor criminelen en vandalen.

 

Aluminium carport met plat glazen dak voor camper

5. Geen huur meer voor een garagebox

Beschikt jouw huis niet over een garage en heb je geen (of geen veilige) parkeergelegenheid in jouw straat? Je bent dan vaak aangewezen op het huren van een dure parkeerplek of garagebox, waarvan de lasten op lange termijn flink optellen. Een aluminium carport is in dat kader een slim alternatief en een eenmalige investering die zichzelf op lange termijn moeiteloos terugverdient.