• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Een lichtstraat kopen? 5 dingen die je echt moet weten!

Een lichtstraat kopen is voor vrijwel elke huiseigenaar een goed idee. Een lichtstraat vergroot immers de natuurlijke lichtinval in je woning en verhoogt daarmee ook je huiswaarde en woongenot. Toch wil je je voorafgaand aan je aankoop goed oriënteren. Er zijn namelijk 5 vragen waarop je het antwoord moet weten om geen spijt te krijgen van je investering:

Offerte aanvragen

 

Bovenaanzicht van lichtstraat lessenaar met antracieten kozijnen.

Waar positioneer ik de lichtstraat?

Een professionele lichtstraat op maat ziet er natuurlijk mooi uit, maar je koopt hem vooral voor de functionele meerwaarde. Voor extra lichtinval heeft het hierdoor weinig zin om de lichtstraat in de buurt van een grote raampartij te monteren. Bij voorkeur kies je daarom voor een relatief donkere plek in huis waar jij of je huisgenoten regelmatig tijd doorbrengen.

Hoe groot moet de lichtstraat zijn?

Lichtstraten zijn er in vele soorten en maten en hoe groter het formaat, hoe groter ook de lichtopbrengst. Een kleine lichtstraat op de juiste plek in de ruimte of uitbouw kan al een verrassend resultaat bewerkstelligen. Omdat de kwalitatief hoogwaardige lichtstraten bij Ter Huurne op maat worden gemaakt, zijn de mogelijkheden in formaat eindeloos.

Wat is de gewenste lichtopbrengst?

Hoe meer licht je je huis wilt laten binnenvallen, hoe groter de lichtstraat ook mag zijn. Ook kun je overwegen om te kiezen voor onze Lessenaardak lichtstraat de luxe, die bestaat uit één glasplaat in een geïntegreerde dakopstand. Hierdoor liggen er geen dakliggers meer in het zicht en is de lichtopbrengst in huis maximaal.

Wat is het budget?

Naast een lessenaardak lichtstraat, kun je bij Ter Huurne uiteraard ook terecht voor zadeldak lichtstraten. De kosten zijn niet alleen afhankelijk van het type lichtstraat, maar ook van je specifieke wensen in uitvoering en eventuele accessoires. Op basis van jouw voorkeuren en budget kunnen onze specialisten voor jou de ideale lichtstraat samenstellen.

Heb ik een vergunning nodig?

Doorgaans heb je voor het laten plaatsen van een lichtstraat geen vergunning nodig. Belangrijk is wel dat je je hierbij aan de bouwregels binnen je gemeente houdt. Zo mag de lichtstraat vaak niet circa een halve meter bij de dakrand en boven het dakvlak komen.

Meer weten over het plaatsen van jouw gewenste lichtstraat of de eventueel hiervoor benodigde vergunningen? Maak een vrijblijvende afspraak via 053 57 26 145 en laat je op maat adviseren onder het genot van een kop koffie in onze ruime showroom.