• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Welke carport fundering is er nodig?

Wie ooit de Toren van Pisa gezien heeft, weet dat je alleen op een stevig fundament moet bouwen. Dat geldt net zo goed voor een carport, die een goede fundering nodig heeft om tot in lengte van jaren probleemloos te functioneren. Bij Ter Huurne kiezen we daarom niet alleen voor een maatwerk carport ontwerp, maar ook voor het type fundering dat in jouw situatie het beste is.

Offerte aanvragen

 

 

Grijze carport zijaansluiting

Wat is de diepte van de ondergrond voor een goede carport fundering?

Een ketting is net zo sterk als zijn zwakste schakel en het is dan ook van belang om een carport op een solide fundament te bouwen. De specialisten van Ter Huurne kijken hierbij in beginsel altijd naar de diepte van de ondergrond. In het bijzonder gaat onze aandacht uit naar de diepte van de vaste laag grond onder de bovenste laag zachte grond.

Op basis van onze bevindingen bepalen we of we met betonpoeren of schroeffundering gaan werken. Beide opties hebben hun eigen voordelen en nadelen, maar schroeffunderingen passen we alleen toe dieper dan één meter onder het maaiveld. Na het kiezen van de fundering brengen we hierop de kolommen van de carport aan.

Carport fundering: betonpoer of schroeffundering?

Een betonpoer is een kant-en-klaar product dat het makkelijk maakt om snel een solide fundering voor een carport te creëren. Met behulp van een koppelstuk bevestigen onze monteurs de aluminium kolommen op het zware beton, waardoor er na montage sprake is van optimale stabiliteit en windbestendigheid.

In sommige situaties of op bepaalde ondergronden kan een schroeffundering een uitstekend en betrouwbaar alternatief zijn. Dit type fundering resulteert in een hoog draag- en trekvermogen als de vastheid van de bodem boven de verankering aan de gestelde eisen voldoet. De stabiliteit en windbestendigheid zijn dan vergelijkbaar met die bij het gebruik van beton poeren.

Showroom afspraak maken

 

Carport op de best mogelijke fundering

De ondergrond en fundering onder een carport zijn net zo belangrijk als de kwaliteit van het bouwwerk zelf. Alleen al hierom is het aan te raden om niet zelf een carport te bouwen. Dat levert immers niet alleen een inferieur eindresultaat op, maar kan ook in een later stadium tot problemen leiden door verkeerde keuzes op het gebied van ondergrond en fundering.

De experts van Ter Huurne ontwikkelen op basis van jouw wensen je gedroomde carport op maat en monteren deze op de best denkbare fundering. Hoe dat allemaal in zijn werk gaat, lees je hier. Meer weten over de mogelijkheden? Mail dan naar info@terhuurnebv.nl, bel ons op 053 2000050 of kom vrijblijvend langs voor een bezoek in onze ruime showroom in Haaksbergen.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Carports inspiratie

5 foto’s 
Carport preifix Carport preifix Vrijstaande Carport prefix Carport prefix Carport prefix

Carport prefix gebogen

2 foto’s 
Carport met zijwand Carport met zijwand

Carport met zijwand

3 foto’s 
Witte carport buitenaanzicht Witte carport buitenaanzicht Witte carport buitenaanzicht

Carport maatwerk

3 foto’s 
Grijze carport Zijaansluiting Grijze carport zijaansluiting Grijze carport zijaansluiting

Carport

2 foto’s 
Zwarte gebogen carport voor zwarte houten garage. Vooraanzicht van grijze gebogen carport tegen zwarte houten garage

Carport vrijstaande garage

4 foto’s 
Vooraanzicht van dubbele gebogen aluminium carport met glas tegen witte stenen garage met groene deuren. Bovenaanzicht van dubbele gebogen aluminium carport met glas tegen witte stenen garage met groene deuren. Dubbele met glas gebogen aluminium carport kopen zonder condens onder carport Dubbele gebogen carport met glas naast zwarte houten schuur met witte auto onder de carport

Dubbel gebogen Carport