• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Lichtstraat plat dak

Heeft u een ruimte in uw woning waar u de inval van natuurlijk daglicht mist? Met een lichtstraat creëert u eenvoudig meer licht in een ruimte met plat dak! Daarnaast zorgt een lichtstraat zo voor optisch meer ruimte. Al jaren heeft Ter Huurne het gehele traject van advies tot nazorg van lichtstraten volledig in eigen beheer.

Offerte aanvragen

Zwarte lichtstraat zadeldak met wolfseinden schilddak Jan de Bouvrie op plat dak.
Lichtstraat zadeldak met dichte topgevels

Lichtstraat met zadeldak

Voor ruimtes met een plat dak wordt een lichtstraat met zadeldak gebruikt. Deze kan eenvoudig in het platte dak gemonteerd worden, waardoor de symmetrie van uw plafond behouden blijft. Daarnaast heeft het zadeldak door zijn klassieke vorm een karakteristieke uitstraling.

Meer informatie

Onze sterktes

Volledig eigen productie

Al onze serres en glassystemen worden volledig in eigen beheer geproduceerd, van ontwerp tot nazorg. Gegarandeerd hoge kwaliteit.

Maatwerk oplossingen

Geen huis is hetzelfde en iedereen heeft andere wensen bij de aanschaf van een serre, lichtstraat of tuinkamer. Daarom zijn al onze producten maatwerkoplossingen.

Sinds 1973

Door onze jarenlange ervaring met de productie en innovatie van serres en glassystemen, zijn we altijd in staat een vakkundig advies op maat te geven.

Lichtstraat voor plat dak van Ter Huurne

Aangezien een lichtstraat geen standaard product is, wordt deze geheel naar uw wensen geproduceerd. Daarbij hebben wij het gehele traject in eigen beheer – van ontwerp tot oplevering van uw serre. Zo bent u verzekerd van maatwerk van hoge kwaliteit.

Hoge kwaliteit glas

Al onze lichtstraten worden gemaakt van hoogwaardig HR++ glas. Dit stevige glas draagt bij aan de optimale isolatie van uw woning, zodat alle extra warmte ook behouden blijft. HR++ glas is niet alleen enorm stevig, het is ook inbraakwerend – wel zo veilig. Zeker in een plat dak wilt u namelijk zeker weten dat het glas in uw lichtstraat stevig genoeg is. Wanneer het licht dat via uw lichtstraat uw huis binnen schijnt, te fel of warm wordt, is ook zon- en warmtewerend en/of HR+++ glas een mogelijkheid.

Offerte aanvragen

Lichtstraat in schuin dak

Voor ruimtes met een schuin dak kan een lichtstraat ook een mooie oplossing zijn om meer daglicht binnen te laten. In dit geval kan een lichtstraat geïntegreerd worden in het pannendak. Ook hiervoor geldt dat u zelf kunt kiezen welke stijl lichtstraat u het mooist vindt.

Lichtstraat terrasoverkapping in pannendak
Lichtstraat zadeldak

Aluminium profielen

Voor alle onze lichtstraten maken wij gebruik van aluminium profielen, die worden voorzien van een poeder coating. Aluminium is niet alleen een enorm onderhoudsvrij materiaal, het lichte gewicht in combinatie met de hoge draagkracht maakt aluminium ook enorm geschikt voor het werken met smalle profielen. Zo blijft er meer ruimte over voor het belangrijkste gedeelte van een lichtstraat: het glas.

Lange levensduur

Door het gebruik van hoogwaardige materialen hebben de lichtstraten van Ter Huurne een lange levensduur. Ook vereist het aluminium dat wij gebruiken voor de profielen van uw lichtstraat, weinig onderhoud. Om de kwaliteit van onze producten te garanderen, krijgt u op de materialen van een lichtstraat standaard 10 jaar garantie op de montage. Zo kunt u onbezorgd genieten van het extra daglicht dat een lichtstraat in uw woning brengt!

Veel gestelde vragen over Lichtstraten voor plat dak

Een lichtstraat in een plat dak zorgt voor meer natuurlijk daglicht en geeft je het gevoel dat je meer ruimte in jouw woning hebt. Het zadeldak behoudt de symmetrie van jouw plafond en geeft een verfijnde uitstraling aan de ruimte.

Ter Huurne gebruikt hoogwaardig aluminium voor de profielen en HR++ glas voor de lichtstraten. Aluminium is licht, sterk en onderhoudsarm, terwijl HR++ glas zorgt voor optimale isolatie en veiligheid. Er zijn ook opties voor zon- en warmtewerend glas en HR+++ glas.

Bij Ter Huurne bieden we lichtstraten met zadeldak aan, die eenvoudig in een plat dak gemonteerd kunnen worden. Deze lichtstraten kunnen volledig naar jouw wensen worden geproduceerd en bieden een mooie oplossing om meer daglicht binnen te laten.

Voor de meeste lichtstraten is geen vergunning nodig, omdat ze weinig veranderen aan het straatbeeld. Er zijn echter enkele regels omtrent afmetingen die per gemeente kunnen verschillen. Bij twijfel, neem contact met ons op en wij helpen je verder.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Adresgegevens
De Greune 18
7483 PH Haaksbergen
Onze showroom bezoeken?
Dat kan alleen op afspraak.
Bel ons op 053 57 26 145

Lichtstraten inspiratie

3 foto’s 
Lichtstraat zadeldak buitenaanzicht Lichtstraat zadeldak binnenaanzicht Lichtstraat zadeldak binnenaanzicht

Lichtstraten zadeldak

2 foto’s 
Geïsoleerde lichtstraat met zadeldak Lichtstraat keuken

Lichtstraat zadeldak

2 foto’s 
Lichtstraat tussen twee daken Lichtstraat tussen twee daken

Lichtstraat tussen 2 daken

8 foto’s 
Lichtstraat zadeldak Lichtstraat serredak dakraam Lichtstraat serredak Lichtstraat vanaf dak Lichtstraat onderaanzicht Lichtstraat montage Lichtstraat montage Montage Lichtstraat

Lichtstraat/ serredak

2 foto’s 
Lichtstraat platdak Lichtstraat platdak

Lichtstraat plat dak

3 foto’s 
Lichtstraat in een dakpanconstructie Lichtstraat in pannendak lichtstraat in pannendak

Lichtstraat in pannendak

5 foto’s 
Onderaanzicht witte lichtstraat met dakramen Lichtstraat met dakraam daardoor meer licht in aanbouw Lichtstraat dakramen Lichtstraat dakraam Lichtstraat dakraam

Lichtstraat lessenaardak met dakramen

2 foto’s 
Lichtstraat zadeldak Lichtstraat plaatsen met zadeldak in het plafont

Lichtstraat zadeldak

3 foto’s 
Lichtstraat met in dak doorlopend kozijn van Futural Aluminium kozijn_lichtstraat in pannendak schuifpui 3-delig

Lichtstraat en kozijn doorlopend in dak

5 foto’s 
Tuinkamer schuifwand lichtstraat Tuinkamer schuifwand lichtstraat Tuinkamer schuifwand Tuinkamer schuifwand lichtstraat Tuinkamer schuifwand lichtstraat

Tuinkamer met lichtstraat

4 foto’s 
Lichtstraat wolfseinden Lichtstraat wolfseinden Lichtstraat wolfseinden Lichtstraat zadeldak wolfseinden

Lichtstraat wolfseinden

2 foto’s 
Zadeldak lichtstraat Lichtstraat zadeldak ventilatierooster

Lichtstraat zadeldak