Oude serre: repareren of vervangen?

Je zelf gebouwde serre is al enige tijd aan vervanging toe. Het is er koud in de herfst en winter, het dak lekt op regenachtige dagen en condensvorming geeft je soms het gevoel dat je in een kas in plaats van een serre zit. Wat doe je: kies je voor een reparatie of een volledige vervanging? Hieronder noemen wij 6 redenen waarom vervanging door een professionele serre vrijwel altijd de beste keuze is:

Offerte aanvragen

 

Glazen me zwarte palen aanbouw serre met aanbouw lichtstraat

Profiteer van een langere levensduur

Je hebt het ongetwijfeld al gemerkt: je zelf gebouwde serre heeft niet het oneindige leven. Zelfbouw serres zijn vaak gemaakt van materialen zoals hout en dat maakt ze kwetsbaar voor de veranderende weersomstandigheden in ons land. Een professionele serre is gemaakt van duurzaam aluminium en gaat hierdoor met gemak vele decennia mee.

Veel minder onderhoud aan je serre

Professionele serres van aluminium hebben nog een ander voordeel: ze zijn nagenoeg onderhoudsvrij. Daar waar je een houten serre eigenlijk elk jaar opnieuw moet schuren, verven en lakken, blijft een aluminium variant zijn uitstraling het hele jaar door behouden en heb je er nauwelijks omkijken naar. Af en toe even afspoelen is vaak al voldoende.

Professionele serre past beter bij je woning

Tenzij je in een blokhut woont, is de kans groot dat je woning niet gebouwd is van hout. Hierdoor sluit een houten serre qua uitstraling niet optimaal aan op je huis en kies je liever voor een moderne en strakke variant van aluminium. Bij Ter Huurne kan je professionele serre bovendien in vele stijlen worden uitgevoerd; van klassiek Engels tot zeer luxe uitgevoerd.

Showroom afspraak maken

 

SerresInspiratie

Mooie serre maakt je huis meer waard

Een serre die qua uitstraling en afwerkingsniveau goed past bij je huis, kan de waarde van je woning bij verkoop verhogen. Dat is niet zo vreemd, want de nieuwe kopers genieten bij aankoop van extra woonruimte, meer natuurlijke lichtinval en een stijlvolle overbrugging tussen de binnenruimte en de tuin.

Aangenamer klimaat door betere ventilatie

Heb je veel last van condensvorming in je huidige zelf gebouwde serre? Dat komt waarschijnlijk omdat hij grotendeels afgesloten is en er dus sprake is van een groot temperatuurverschil tussen binnen en buiten. Een professionele serre met geïsoleerde schuif- of vouwdeuren heeft dit probleem niet en zorgt voor een grotere aanvoer van frisse lucht en daarmee een aangenamer binnenklimaat.

Professionele serre is energiezuiniger

Heeft jouw huidige DIY serre nog enkel glas? Dan lekt er in de winter veel warmte uit de ruimte weg. In koudere seizoenen is een professionele serre met driedubbele beglazing dan ook een energiezuiniger alternatief. Dit zorgt niet alleen voor een prettiger klimaat in je serre, maar ook nog eens voor een flink lagere energierekening aan het einde van het jaar!

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Naar boven