• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Carport laten plaatsen: 5 overwegingen

Wil jij een carport laten plaatsen? Dat is een goed idee, want hiermee doe je een uitstekende investering in je woning waar je tot in lengte van jaren plezier van hebt. Toch zijn er enkele situaties denkbaar waarin je beter niet zomaar een carport in je voortuin kunt bouwen.

Offerte aanvragen

Dubbele gebogen aluminium carport met glas laten plaatsen tegen witte stenen garage met groene deuren.

Hieronder noemen wij 5 zaken die je je voorafgaand aan de bouw moet overwegen:

Carport laten plaatsen, hoeveel ruimte heb je nodig?

De minimaal aanbevolen afmetingen voor een carport zijn 7,2 bij 3,6 meter. In dat geval kun je echter maar één auto onder de carport kwijt, terwijl jij er wellicht juist meerdere wilt parkeren. Ook als je de carport voor extra opslagruimte, overige toepassingen of hoge voertuigen zoals een boot, camper of caravan wilt gebruiken, is het zaak om goed na te denken over de ruimte die je nodig hebt.

Staat je auto er veilig?

Een carport beschermt je auto of andere voertuig niet alleen tegen weersinvloeden, maar biedt ook een extra mate van beveiliging tegen calamiteiten zoals vandalisme of inbraak. Met accessoires zoals verlichting vormt een auto onder een carport voor kwaadwillende een onaantrekkelijk doelwit. Ook het ophangen van camerabeveiliging kan een goed idee zijn voor een extra veilig gevoel.

Past de carport bij je huis?

Een carport koop je bovenal om het praktische nut, maar ook esthetische overwegingen zijn van belang. In een ideale situatie sluit de bouwstijl van de carport aan op die van de woning. Daarom bieden we bij Ter Huurne maar liefst 5 verschillende carport designs als uitgangspunt voor een ontwerp op maat. Het juiste ontwerp heeft bovendien een waarde vermeerderend effect.

Showroom afspraak maken

Is de grond vlak?

De beste plek voor je carport is niet altijd de plek die de meeste ruimte biedt of het dichtst bij je voordeur ligt. Een carport heeft een solide fundering nodig en moet daarom op een vlak stuk grond worden geplaatst. Een expert kan het beste beoordelen of de gewenste plek geschikt is voor een carport. Dit is overigens een van de redenen waarom het beter is om je carport niet zelf te bouwen.

Heb je een vergunning nodig om een carport te laten plaatsen?

Meestal heb je voor het bouwen van een carport in je voortuin geen vergunning nodig. Hiervoor gelden vergelijkbare regels als bij het plaatsen van een overkapping. Belangrijk om te weten is dat de carport in dat geval niet hoger dan 3 meter mag zijn. Het mag niet meer vloeroppervlak in beslag nemen dan 30 m2.

Twijfel jij of je een vergunning nodig hebt voor het laten plaatsen van een carport of wil je dat een specialist je de aanvraag geheel uit handen neemt? De carportexperts van Ter Huurne ontzorgen jou van ontwerp tot oplevering en ondersteunen je graag bij het indienen van een succesvolle vergunningsaanvraag. Meer weten? Bel naar 053 57 26 145 voor meer informatie.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken