• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Verhoogt een carport de waarde van mijn woning?

Veel geld dat je uitgeeft, ben je daarna definitief kwijt. Dat geldt niet voor een investering in een carport. Het aanbouwen hiervan aan je woning, heeft namelijk veel meerwaarde voor kopers in de toekomst. Een carport verhoogt de waarde van je huis dan ook aanzienlijk en dat heeft de volgende 4 redenen:

Offerte aanvragen

Grijze gebogen carport design tegen zwarte houten garage

Een carport beschermt je auto (en jezelf)

De belangrijkste functie van je carport is bescherming. De overkapping beschermt je auto tegen de weerselementen, zoals regen, sneeuw en (erger nog) hagel. Dit verkleint de kans op een gebutste of roestende auto (in tegenstelling tot een garage), waardoor je op langere termijn geld bespaart.

Daarnaast beschermt een carport niet alleen je auto, maar ook jou en je gezinsleden. Het is een ideale droogloop, die ervoor zorgt dat je zelfs bij noodweer droog in en uit de auto stapt. Zeker iedereen die kinderen heeft, begrijpt als geen ander hoe handig dit is!

Een carport biedt comfort

Niets is ’s ochtends lekkerder dan na een nacht van vorst en sneeuw gewoon in je auto te kunnen stappen en direct weg te rijden. IJs krabben is niet nodig en ook hoef je je vanaf je voordeur geen weg te banen door een pak sneeuw dat tot je knieën komt.

Dit gemak zullen toekomstige kopers van je huis zeker weten te waarderen. Ook zullen zij de carport – waarschijnlijk net als jij – geregeld gebruiken om hun fiets of scooter onder te zetten. Net als 5 andere verrassende toepassingen waar je waarschijnlijk zelf nooit aan hebt gedacht.

Showroom afspraak maken

 

Een carport is betaalbare luxe

Een carport verhoogt de waarde van je huis naar schatting gemiddeld met het bedrag dat je eraan uitgeeft. Hierdoor kun jij er als het ware ‘gratis’ van genieten, in de wetenschap dat je de investering op termijn sowieso weer terugverdient.

De luxe die de carport je in de tussentijd biedt, is overigens behoorlijk betaalbaar (zeker in vergelijking met een garage). Dat komt omdat een garage uit meer bouwkundige elementen bestaat, zoals een vloer, muren, ramen, deuren en eventuele garagepoort.

Een carport biedt parkeergelegenheid dichtbij huis

Dit is voor sommige kopers een zeer belangrijke reden om een woning wel of niet te kopen. Zeker als je in een buurt woont met weinig parkeergelegenheid en je ver moet lopen naar je auto, is je huis mét carport aanzienlijk meer waard dan zonder.

Een carport neemt relatief weinig ruimte in (zeker als je kiest voor een kleine carport), maar zorgt ervoor dat je ’s ochtends direct weg kunt rijden naar je werk en zo op jaarbasis vele uren van je kostbare tijd bespaart.

Wil jij de waarde van je huis ook vergroten met een carport? Kom vrijblijvend langs voor een bezoek aan onze grote showroom en laat je overtuigen door de meerwaarde!

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Carports inspiratie

5 foto’s 
Carport preifix Carport preifix Vrijstaande Carport prefix Carport prefix Carport prefix

Carport prefix gebogen

2 foto’s 
Carport met zijwand Carport met zijwand

Carport met zijwand

3 foto’s 
Witte carport buitenaanzicht Witte carport buitenaanzicht Witte carport buitenaanzicht

Carport maatwerk

3 foto’s 
Grijze carport Zijaansluiting Grijze carport zijaansluiting Grijze carport zijaansluiting

Carport

2 foto’s 
Zwarte gebogen carport voor zwarte houten garage. Vooraanzicht van grijze gebogen carport tegen zwarte houten garage

Carport vrijstaande garage

4 foto’s 
Vooraanzicht van dubbele gebogen aluminium carport met glas tegen witte stenen garage met groene deuren. Bovenaanzicht van dubbele gebogen aluminium carport met glas tegen witte stenen garage met groene deuren. Dubbele met glas gebogen aluminium carport kopen zonder condens onder carport Dubbele gebogen carport met glas naast zwarte houten schuur met witte auto onder de carport

Dubbel gebogen Carport