Serre inrichten: voorkom deze 4 blunders

Heb jij een nieuwe serre laten plaatsen? Dan is het tijd voor de laatste en leukste stap: het inrichten ervan! Waarschijnlijk heb je al tal van ideeën om van jouw nieuwe uitbouw de meest sfeervolle plek in huis te maken. Lees voordat je aan de slag gaat echter eerst even verder, zodat je tijdens het inrichten van je serre de volgende 4 veelgemaakte blunders kunt vermijden:

Offerte aanvragen

Geïsoleerde serre aanbouw, zonwering prijs

Problemen door vochtgevoelige materialen

Net zo belangrijk als in de rest van je woning, is een vloer voor de uitstraling van je serre. Er zijn verschillende vloeren die je in een serre kunt leggen, die je uiteraard het liefst aanbrengt op een geëgaliseerd oppervlak.

Heb je een serre laten bouwen in typisch Engelse stijl? Dan kan het verleidelijk zijn om te kiezen voor een parketvloer. Hou er echter rekening mee dat hout vochtgevoelig is; dat wordt een probleem zodra je de geïsoleerde schuif- of vouwdeuren van je serre opendoet.

Zo zijn er meer vochtgevoelige materialen die je tijdens het inrichten van je uitbouw het beste kunt vermijden. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan behang, al zal je dit bij een glazen serre van Ter Huurne niet zo snel gebruiken!

Minder natuurlijke lichtinval

Hoewel de serres van Ter Huurne dankzij de dunne aluminium profielen en het vele glas een maximale natuurlijke lichtinval bieden, speelt ook de inrichting een rol in het licht wat in je uitbouw naar binnen valt.

Plaats je bijvoorbeeld hoge kasten of planten precies in de richting van de zon? Dan valt er logischerwijs minder licht binnen en zal de ruimte kleiner en donkerder ogen. Kies in je inrichting waar mogelijk dus voor dunne elementen om de open uitstraling te behouden.

Showroom afspraak maken

SerresInspiratie

Teveel meubels in te kleine ruimtes

Ben je de gelukkige eigenaar van een grote tuin, dan heb je ook de mogelijkheid om een grote serre te laten bouwen. Hou er echter rekening mee dat zelfs een grote ruimte al snel vol raakt bij het plaatsen van enkele grote meubels.

Banken (zeker met een liggedeelte) en eettafels (zeker ronde) zijn de grootste boosdoener bij het opvullen van een serre. Probeer daarom goed in te schatten hoeveel ruimte je in de aanbouw overhoudt, voordat je in de winkel enthousiast een complete inrichting koopt.

Interieur sluit niet aan op de serre

Heb je een luxe serre laten bouwen? Dan doen goedkope tweedehands meubels afbreuk aan de luxueuze uitstraling.

Heb je een strakke en moderne serre laten plaatsen? Dan laten antieke meubels de uitbouw er alsnog oubollig uitzien.

Je begrijpt ons punt: bij het inrichten van je serre is het belangrijk om te kiezen voor een interieur met een vergelijkbaar karakter. Je kunt hier al voorafgaand aan de serrebouw rekening mee houden. Stel je in de ontwerpfase voor hoe de inrichting eruit moet zien.

Inspiratie opdoen voor het inrichten van jouw serre? Kom vrijblijvend langs in onze ruime showroom!

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Naar boven