4 belangrijke eisen aan een moderne serre

Bij een moderne serre denk je al snel aan een serre met aluminium profielen, een strakke vloer en gehard veiligheidsglas. En hoewel deze uiterlijke kenmerken zeker kloppen, moet een aanbouw aan je woning tegenwoordig aan meer eisen voldoen dan aan dit soort stylingelementen alleen. Dit zijn 4 belangrijke eisen die je mag stellen aan een moderne serre van goede kwaliteit:

Offerte aanvragen

Moderne antraciete serre met schuifwand

Bouwstijl die past bij je huis

Mooi hoor, die plaatjes van een hypermoderne serre met felblauwe aluminium kokerprofielen en spiegelend veiligheidsglas. Maar past hij eigenlijk wel bij je woning? Waarschijnlijk niet als je statig woont in een huis met een Victoriaanse uitstraling. Daar past een serre in dito Engelse stijl beter bij. Een moderne serre is daarom vooral een aanbouw die gemaakt is van moderne materialen, maar aansluit op de bouwstijl van jouw woning – ook als deze een klassiekere stijl heeft.

Beschikt over optionele accessoires zoals zonwering

Functionaliteit is het sleutelwoord bij een moderne serre. Van zo’n aanbouw mag je verwachten dat hij over hedendaagse gemakken beschikt. Veel van die gemakken zitten hem in de bijgeleverde accessoires.

Onmisbaar is bijvoorbeeld de aanwezigheid van zonwering in het dak, zodat je in de warme maanden van het jaar niet verblind wordt door de felle zomerzon. Minstens zo belangrijk is verwarming in de winter. En wat te denken van verlichting in de avond?

Showroom afspraak maken

Naar boven