• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

4 belangrijke eisen aan een moderne serre

Bij een moderne serre denk je al snel aan een serre met aluminium profielen, een strakke vloer en gehard veiligheidsglas. En hoewel deze uiterlijke kenmerken zeker kloppen, moet een aanbouw aan je woning tegenwoordig aan meer eisen voldoen dan aan dit soort stylingelementen alleen. Dit zijn 4 belangrijke eisen die je mag stellen aan een moderne serre van goede kwaliteit:

Offerte aanvragen

Moderne antraciete serre met schuifwand

Bouwstijl die past bij je huis

Mooi hoor, die plaatjes van een hypermoderne serre met felblauwe aluminium kokerprofielen en spiegelend veiligheidsglas. Maar past hij eigenlijk wel bij je woning? Waarschijnlijk niet als je statig woont in een huis met een Victoriaanse uitstraling. Daar past een serre in dito Engelse stijl beter bij. Een moderne serre is daarom vooral een aanbouw die gemaakt is van moderne materialen, maar aansluit op de bouwstijl van jouw woning – ook als deze een klassiekere stijl heeft.

Beschikt over optionele accessoires zoals zonwering

Functionaliteit is het sleutelwoord bij een moderne serre. Van zo’n aanbouw mag je verwachten dat hij over hedendaagse gemakken beschikt. Veel van die gemakken zitten hem in de bijgeleverde accessoires.

Onmisbaar is bijvoorbeeld de aanwezigheid van zonwering in het dak, zodat je in de warme maanden van het jaar niet verblind wordt door de felle zomerzon. Minstens zo belangrijk is verwarming in de winter. En wat te denken van verlichting in de avond?

Showroom afspraak maken

Bevat HR++-beglazing voor optimale isolatie

Je begrijpt ons punt: een moderne serre is goed uitgerust met accessoires en hierdoor het hele jaar door bruikbaar. Dat is echter alleen mogelijk als de aanbouw goed is geïsoleerd. Bij serres in het verleden was dat lang niet altijd het geval en ook tegenwoordig is een goede isolatie bij goedkope serres niet altijd vanzelfsprekend.

Let bij je selectie van een serrebouwer altijd op het gebruik van minimaal HR++-beglazing: bij kwalitatief minder glas voel je de kou al snel door de ramen komen. Ook lopen de stookkosten in je aanbouw bij gebruik van kwalitatief minder glas ongewenst hoog op.

Ventileert optimaal voor een gezond binnenklimaat

Zoals isolatie belangrijk is tijdens koudere dagen, is een goede ventilatie dat het hele jaar door. Dit voorkomt condensvorming en zorgt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Met name geïsoleerde schuif- en vouwdeuren zijn ideaal om een goede isolatie te koppelen aan een goede ventilatie. Gooi de deuren eens in de zoveel tijd open en geniet van de frisse lucht die binnenstroomt. Zo geniet je optimaal van je moderne serre!

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Een serre in Vriezeveen laten aanbouwen