5 redenen om te kiezen voor een carport

Vroeger was het een luxe: een woning met een eigen garage. Inmiddels verschuift de behoefte van veel mensen aan een garage naar de wens voor een carport aan het huis. Dat laatste is bij voldoende ruimte namelijk prima te realiseren en biedt vele voordelen in vergelijking met een garage. In dit artikel noemen we de 5 grootste redenen om te kiezen voor een carport.

Offerte aanvragen

 

Een voortuin met brede gebogen aluminium carport met glas bouwen, wat zijn carport maten moet ik kiezen tussen garage of carport

1. Goed voor de levensduur van uw auto

De belangrijkste reden om ├╝berhaupt een carport te laten bouwen, is uiteraard de beschermende functie ervan. De overkapping beschermt een auto tegen uiteenlopende weersomstandigheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan striemende regen in de herfst of ijs en sneeuw in de winter. Allemaal schadelijke weerselementen die een wagen flink kunnen aantasten.

Dat een carport door de open vorm minder bescherming zou bieden dan een garage, berust overigens op een misvatting. Er is sprake van minder condensatie en risico op roest, waardoor de auto juist beter wordt beschermd.

2. Relatief voordelige oplossing

Een garage bestaat bouwkundig gezien uit tal van elementen. De vloer, de muren, de deuren, de ramen en een eventuele (elektrisch bedienbare) garagepoort: het loopt allemaal flink in de kosten. Een carport aanbouw vormt hierop een positieve uitzondering, al is het alleen maar omdat er veel minder materiaal voor nodig is.

3. Comfortabel in gebruik

Daarbij komt dat een carport door de open structuur ook nog eens veel meer gebruiksgemak biedt. De meeste Nederlanders moeten het doen met een relatief krappe garage en dat biedt niet veel ruimte voor het openen van portieren. Bij een overkapping tegen uw woning vormt dit natuurlijk geen enkel probleem en kunt u de wagen van alle kanten vrij benaderen.

Showroom afspraak maken

Naar boven