Aan welke kosten moet je denken als je een tuinkamer gaat bouwen?

Offerte aanvragen

Grijze tuinkamer met schuifwand met glazen lessenaars dak.

Een tuinkamer aan het huis bouwen is een wens van veel mensen. Zelfbouw is meestal geen optie, want het bouwen van stijlvolle en duurzame glazen overkapping met schuifbare wanden is een vak apart. Dan blijft koop over. Maar wat kost dit nu eigenlijk precies? Hieronder bespreken we alle denkbare kostenposten, zodat jij een goed beeld krijgt van de mogelijke kosten.

Wat kost een tuinkamer?

Als je weet hoe een tuinkamer bouwen ongeveer werkt, begrijp je ook hoe de kosten hiervoor tot stand komen. Een tuinkamer is in feite niets anders dan een glazen aanbouw die bestaat uit: Een terrasoverkapping van glas hardglazen wandelementen (vast, schuivend of vouw) Hierdoor is de ruimte in zijn geheel te openen of juist te sluiten.

De kosten bij het bouwen van zitten dan ook enerzijds in de overkapping en anderzijds in de elementen. De overkapping die je kiest is onder meer afhankelijk van je woning en persoonlijke wensen. Overkappingen zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten en oefenen hiermee grote invloed uit op de prijs. Ook de keuze voor een bepaald type wandelement (vast, schuivend of vouwend) zorgt voor hogere of juist lagere kosten.

Met welke andere tuinkamer kosten moet ik rekening houden?

Als je bovenstaande onderdelen samenvoegt, kom je tot de totale kosten voor een tuinkamer. Maar let op: wil je een glazen terrasoverkapping aan de onderzijde voorzien van glazen wanden? Dan moet de dakconstructie hier sterk genoeg voor zijn. Als het dak bijvoorbeeld doorbuigt (denk aan sneeuwbelasting), dan zijn de wanden niet meer te openen of erger nog: breken de ruiten onder de grote druk.

Ter Huurne beschikt daarom over een eigen tekenprogramma waarin de sterkteberekening en eventuele doorbuiging direct zichtbaar zijn. Onze specialisten interpreteren deze gegevens en geven op basis hiervan goed advies over het type goot dat het beste geschikt is voor jouw situatie.

Showroom afspraak maken

TuinkamersInspiratie

Wat kost het bouwen van een tuinkamer met alles erop en eraan?

Naast de overkapping en wandelementen, is een tuinkamer natuurlijk uit te breiden met een diversiteit aan accessoires. Ook deze hebben invloed op de totale kosten. Wil je bijvoorbeeld een glazen terrasoverkapping inclusief geheel nieuwe bestrating, dan valt de totaalprijs gemiddeld iets hoger uit.

Ook andere accessoires zoals verlichting, zonwering en terrasheaters hebben invloed op de kosten. Belangrijk om te beseffen is wel dat mensen die een tuinkamer laten bouwen zelden spijt hebben van deze investering. Zaken als LED-spots, zonwering en terrasverwarming bieden op het gebied van comfort zóveel meerwaarde, dat ze de extra kosten vaak meer dan waard zijn. Voor meer inspiratie van soorten, vormen en maten tuinkamers klik hier.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Naar boven