Carport kopen: waar moet ik op letten?

Een carport kopen is vrijwel altijd beter dan er een zelf te bouwen. Maar ook als je de carport door een specialist laat bouwen en monteren, zijn er een aantal zaken waar je scherp op moet zijn. Alleen dan weet je namelijk zeker dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Dit zijn de 6 belangrijkste dingen waar je op moet letten als je een carport koopt

Offerte aanvragen

Onderaanzicht van dubbele gebogen aluminium carport met glas bevestigd aan witte stenen gebouw met groene deuren.

Een vrije of vaste carport

Je kunt een carport vrijstaand of aan je woning vast laten plaatsen. De eerste keus is handig als je bij de voordeur weinig ruimte hebt, de tweede als je bij regen graag droog naar binnen wilt. Beide typen carports hebben elk hun eigen voordelen en daarom is het belangrijk om vooraf goed na te denken hoe je de carport het liefst wilt gebruiken.

Compatibiliteit met je woning

Zeker als je de carport tegen je woning aan besluit te bouwen, is het belangrijk dat hij er qua uitstraling naadloos op aansluit. Zeker bij huizen met modernere bouwstijlen past een carport van aluminium profielen uitstekend. Bij oudere huizen kan een aanbouw van hout een goede keuze zijn; hou er dan wel rekening mee dat je carport een stuk minder onderhoudsarm is.

Standaard of maatwerk

Zelden komt het voor dat een standaard carport ook daadwerkelijk de beste keuze is voor jouw woning en situatie. Het is immers zonde om de ruimte en mogelijkheden op jouw terrein niet volledig te benutten. Bij Ter Huurne kun je door professionele ontwerpers een carportontwerp op maat laten ontwikkelen, waardoor de uiteindelijke carport exact voldoet aan al je wensen.

Showroom afspraak maken

De materialen van de carport

Naast het eerder genoemde hout en aluminium zijn er nog meer materialen die voor de bouw van carports worden gebruikt. Denk hierbij onder meer aan staal, metaal en vinyl. Goed om te weten is dat aluminium over het algemeen verreweg de beste prijs-kwaliteitsverhouding biedt. Dit materiaal is namelijk onderhoudsarm, stevig, milieuvriendelijk, duurzaam, flexibel en betaalbaar.

Natuurlijk licht onder de carport

Met name bij aanbouw van een carport aan je woning is lichtbehoud belangrijk. Een dichte carport bij de voordeur zorgt namelijk voor flink minder natuurlijke lichtinval in je huis. Kies daarom bij voorkeur voor een variant met veel glas.

Accessoires bij de carport

Voor je een carport laat bouwen, is het belangrijk om goed na te denken over eventuele accessoires. Zo is verlicht met halogeen- of LED-spots met name in de donkere wintermaanden een sfeervolle én praktische toevoeging en zijn ook LED-strips tegenwoordig een optie. In de ruime showroom van Ter Huurne zijn alle accessoires voor carport uitgebreid te bekijken.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

CarportsInspiratie

Naar boven